top of page

„Dine“: daug įdomių dalykų

Stilingas ir tas, kurį praeidamas vėlų vakarą vis prisimeni, kad norėtum pamatyti save čia vakarieniaujantį. Dar tiksliau – toje šviesioje salėje su veidrodžiais. Tačiau pamiršti rezervuotis staliuką ir slapčia lauki Vilniaus gastronomijos savaitės. „Dine“ bus toks, kokiame norėtumėte būti: „Mūsų noras buvo sukurti ne stebuklą, o daryti tai, ką mes darome, ir parodyti tai, ką mes gaminame visą laiką“, – sako vienas restorano įkūrėjų Arminas Darasevičius.

„Įdomūs dalykai yra peletrūnas, pelenai ir jautiena su elniena – norime parodyti, kad tai galima suderinti. Karštajam patiekalui siūlome jau pusę metų gaminamą ir ištobulintą sultingąjį eršketą. Jį marinuojame su degtine, kurią patys brandiname su stumbražole, džinu ar tekila. Šiame patiekale parodėme, kaip galima kitaip naudoti tas pačias daržoves ir vaisius. Šokoladinis desertas mūsų konditerių yra specialiai sukurtas Gastronomijos savaitei, – meniu pasirinkimus komentavo A. Darasevičius ir virtuvės šefas Žilvinas Laurinėnas.

dine11

Virtuvės šefas Žilvinas Laurinėnas (Valerijos Stonytės nuotr.).


20 Eur bus patiekiama: elnienos ir jautienos tartaras (su pelenų majonezu, brandintų kiaušinių trynių ir aliejaus tyre, „malto“ iš naminio peletrūno aliejaus), džine marinuotas eršketas su bulvių ir burokėlių koše, krapų aliejumi, krevete, mangais ir dumplainiais. Desertui – riešutinis, šokoladinis desertas su pistacijų ir anakardžių trupiniais.

Elnienos ir jautienos tartaras (su pelenų majonezu, brandintų kiaušinių trynių ir aliejaus tyre, „malto“ iš naminio peletrūno aliejaus).

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Džine marinuotas eršketas su bulvių ir burokėlių koše, krapų aliejumi, krevete, mangais ir dumplainiais.

Valerijos Stonytės nuotr.


Riešutinis, šokoladinis desertas su pistacijų ir anakardžių trupiniais.

dine10

Valerijos Stonytės nuotr.


„Dine“ adresas: Gedimino pr. 35

Darbo laikas: I–III – 11:30–22:00, IV–VI – 11:30–23:00

Daugiau informacijos apie šį ir kitus restoranus, dalyvaujančius Vilniaus Gastronomijos savaitėje, ieškokite ČIA.

NE TIK RAGAUK, BET IR VERTINK

Fotografuok labiausiai patikusį Vilniaus gastronomijos savaitės patiekalą, siųsk nuotrauką su trumpu komentaru ir savo vardu bei pavarde į VMGonline.lt FB ir galbūt tu laimėsi specialius VMG prizus. Tas restoranas, kurio nuotraukų Vilniaus gastronomijos savaitės lankytojai atsiųs daugiausiai, gaus piniginį prizą – čekį, išleisti VMG paslaugoms.

Rink geriausią Vilniaus gastronomijos savaitės padavėją, siųsk jo vardą ir pavardę su trumpu komentaru į VMGonline.lt FB. Daugiausiai pagyrų sulaukęs padavėjas bus apdovanotas specialiu VMG prizu!

Naujausi įrašai

bottom of page