top of page

Citrusinė „Pavlova“ (Receptas)

Jei kas nors paklaustų, ar „Pavlovos“ gali būti per daug, išgirstų atsakymą: „Pavlovos

niekada nebūna per daug!“ Šį kartą dalinamės citrusinio morengų deserto receptu.


citrusinė pavlova_morengų desertas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Citrusinei „Pavlovai" pagaminti reikia:

  • 300 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės

  • 2 šaukštų greipfrutų sulčių

  • Apelsinų, greipfrutų, žaliųjų citrinų (papuošti)

Baltyminiam pagrindui:

  • 4 baltymų

  • 200 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 šaukšto krakmolo

  • 1 šaukšto vyno acto

Apelsinų kremui:

  • 6 trynių

  • 100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 150 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių

  • 50 g sviesto

  • 1 šaukšto tarkuotos apelsinų žievelės

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150° C.

2. Kepimo popieriuje nupieškite 20 cm skersmens apskritimą. Popierių apverskite ir dėkite į kepimo skardą.

3. Morengui į plakimo indą supilkite baltymus ir trumpai paplakite, kol susidarys lengvos putos. Palengva suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, vis plakdami masę. Pabaigoje maišydami įpilkite acto ir įberkite krakmolo. Tešla turi būti standi, blizganti. Tešlą dėkite ant apskritimo, išlyginkite, pašaukite į orkaitę, iš karto sumažinkite kaitrą iki 110 °C ir kepkite 1 val. Išjunkite orkaitę, praverkite dureles ir atvėsinkite morengą orkaitėje.

4. Apelsinų kremui trynius, DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų ir tarkuotą apelsinų žievelę sudėkite į prikaistuvį, supilkite apelsinų sultis ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. Nuolatos maišykite, nes gali pridegti.

5. Į sutirštėjusį mišinį sudėkite sviestą ir išmaišykite.

6. Sukrėskite kremą į mažesnį indelį ir apdenkite maistine plėvele. Ataušinkite. Maistinė plėvelė reikalinga, kad kremo viršus neapdžiūtų.

7. Išplakite grietinėlę su tarkuota apelsino žievele ir greipfrutų sultimis, akylai stebėkite, kad neperplaktumėte. Tokį kiekį grietinėlės galima išplakti ir rankiniu būdu.

8. Supjaustykite vaisius.

9. Morengą dėkite ant lėkštės arba padėklo, nes pagaminto torto jau nebeišeis kilnoti iš vienos lėkštės į kitą.

10. Ant baltyminio pagrindo sudėkite apelsinų kremą, ant jo – grietinėlę, o ant jos – vaisius. Patiekite iš karto.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page