Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA
Reikia:
1 mango (arba mango likučių nuo kito patiekalo)
2 skiltelių česnako
2–3 cm gabaliuko nuvalytos imbiero šaknies
1 žaliosios citrinos
100 ml alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos
300 g žaliųjų alyvuogių su kauliukais
1 apelsino
1 citrinos
Mėtų (patiekti)
1. Sudėkite į trintuvo indą mangą arba jo likučius, česnaką, supjaustytą imbierą, išspauskite žaliosios citrinos sulčių, įpilkite aliejaus ir įberkite truputį druskos. Viską sutrinkite.
2. Alyvuoges patraiškykite mėsos plaktuku taip, kad atsiskirtų kauliukas, arba peiliu tiesiog įpjaukite iki kauliuko keliose vietose.
3. Alyvuoges sudėkite į marinatą, įpilkite dar truputį alyvuogių aliejaus ir permaišykite. Paslėkite ir laikykite šaldytuve ne trumpiau nei 6 val., o geriausiai – per naktį.
4. Prieš patiekdami plonai nupjaukite apelsino ir citrinos žievelės juosteles, jas supjaustykite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su alyvuogėmis ir sudėkite į patiekimo indą. Užpilkite ypač tyro alyvuogių aliejaus, uždėkite šalia marinato, užberkite mėgstamų žolelių (pvz., mėtų), pabarstykite SANTA MARIA akmens druska ir patiekite su traškia duona – prancūzišku batonu arba čiabata.
ALFO PATARIMAI:
· Kad alyvuogės geriau pasimarinuotų, galima jas lengvai sutraiškyti.
· Marinuokite alyvuoges uždarame inde – jį retkarčiais pakratykite, kad marinatas tolygiai jas padengtų.
· Laikykite alyvuoges šaldytuve, bet turėkite omenyje, kad alyvuogių aliejus gali sustingti ir sutirštėti, tad išimkite indelį su alyvuogėmis iš šaldytuvo valandą prieš patiekdami.
· Šiam marinatui naudokite tik žaliąsias alyvuoges, nes švelniai rūgštus ir sūrus skonis geriausiai dera su mangu.
· Būtinai naudokite alyvuoges su kauliukais, nes jos yra mėsingesnės. Alyvuogių be kauliukų vidus yra kiek padžiūvęs ir neleis marinatui perduoti viso skonio.
· Imbierą dėl aštrumo galite pakeisti aitriąja paprika, bet tuomet prarasite daug skonio.
Skanaus!