8–10 asm.
Gaminimas 15 min.
Zzz 1 val.
Kepimas 15 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
300 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
2 didelių kiaušinių
150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
60 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
2 šaukštų citrinų sulčių
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakite kiaušinius su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir aliejumi iki tiršto šviesaus kremo, suberkite citrinos žievelę ir supilkite sultis. Sumaišykite su miltais. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite šaldytuve ne trumpiau nei valandą.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Pirštais arba šaukšteliu imkite nedidelį tešlos gabalėlį, formuokite rutuliuką, apvoliokite DANSUKKER nerafinuotame cukranendrių cukruje ir dėkite į skardą palikdami tarpus. Kepkite apie 15 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.