Burokėlių mišrainė tiesiai iš orkaitės


Burokėlių mišrainė tiesiai iš orkaitės, vmg receptas
Vytautės Ribokaitės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 30 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 1 burokėlio

  • 1 morkos

  • 1 batato

  • 1 apelsino

  • 1 mėlynojo svogūno

  • Kelių alyvuogių

  • Ožkų sūrio

  • Prieskoninių žolelių

Padažui:

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto garstyčių

  • Žiupsnelio malto kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal poreikį)

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Kubeliais supjaustykite burokėlį, batatą ir morką. Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Išfiletuokite apelsiną, kad jis liktų be odelės ir sėklyčių.

3. Padažui sumaišykite visus ingredientus.

4. Pravėsusias iš orkaitės ištrauktas daržoves sumaišykite dubenyje, pridėkite apelsino, smulkiai pjaustyto svogūno, pagardinkite alyvuogėmis bei ožkos sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.

5. Mišrainę apšlakstykite paruoštu padažu.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg