Bulvinių blynų sluoksniuotis su burokėliais ir silke (Receptas) VMGonline
top of page

Bulvinių blynų sluoksniuotis su burokėliais ir silke (Receptas)

  • eglerace
  • prieš 14 minučių
  • 1 min. skaitymo

Tai yra šventė lėkštėje! 

Traškūs bulviniai blynai, sluoksniuoti su gaiviais burokėliais, grūdėta varške ir subtiliai sūriais silkės gabalėliais – puiki improvizacija, kai norisi nustebinti ne tik skoniu, bet ir vaizdu. Drąsiai ruoškite ne tik vakarienei, bet ir šventiniam stalui – įsitikinsite, kad tai rimtas konkurentas sluoksniuotoms silkės salotoms, kurias vadiname silke pataluose”. 

Geidžiamiausi bulvinių blynų pagardai vienoje lėkštėje! Labai rekomenduojame. 


bulviniai blynai_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

2 asm.

Gaminimo laikas: 40 min.


Bulviniams blynams pagaminti reikia:

  • ½ kg bulvių 

  • 1 vidutinio svogūno

  • 1 kiaušinio

  • Žiupsnelio SALDVA jūros druskos

  • 2 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus 

  • 3–4 šaukštų grietinės

  • 3–4 šaukštų grūdėtosios varškės  

  • 2–3 virtų burokėlių (supjaustykite juos skiltelėmis, pamarinuokite šaukšteliu Dižono garstyčių ir šaukšteliu ypač gryno alyvuogių aliejaus)

  • 1 šaukšto marinuotų svogūnų

  • 1 silkės filė 

  • Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio

  • Keleto šviežių krapų šakelių blynams papuošti 


  1. Į NINJA smulkintuvą sudėkite nuluptas bulves ir svogūną, viską sutrinkite. Masę lengvai nuspauskite, kad pašalintumėte dalį skysčio, ir sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite SALDVA jūros druskos ir išmaišykite.

  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite po šaukštą bulvių masės ir apkepkite iš abiejų pusių.

  3. Blynus sluoksniuokite taip: ant pirmojo blyno dėkite grietinės, grūdėtosios varškės ir marinuotų burokėlių, dėkite kitą blyną, grietinės, varškės, marinuotų svogūnų ir silkės gabalėlių. 

  4. Pagardinkite SALDVA pipirų mišiniu. 

  5. Papuoškite šviežiomis krapų šakelėmis.


Gardžių atradimų.

bottom of page