Bulvinių blynų sluoksniuotis su burokėliais ir silke (Receptas)
- eglerace
- prieš 14 minučių
- 1 min. skaitymo
Tai yra šventė lėkštėje!
Traškūs bulviniai blynai, sluoksniuoti su gaiviais burokėliais, grūdėta varške ir subtiliai sūriais silkės gabalėliais – puiki improvizacija, kai norisi nustebinti ne tik skoniu, bet ir vaizdu. Drąsiai ruoškite ne tik vakarienei, bet ir šventiniam stalui – įsitikinsite, kad tai rimtas konkurentas sluoksniuotoms silkės salotoms, kurias vadiname „silke pataluose”.
Geidžiamiausi bulvinių blynų pagardai vienoje lėkštėje! Labai rekomenduojame.

Video receptą rasite VMGONLINE.LT instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 40 min.
Bulviniams blynams pagaminti reikia:
½ kg bulvių
1 vidutinio svogūno
1 kiaušinio
Žiupsnelio SALDVA jūros druskos
2 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus
3–4 šaukštų grietinės
3–4 šaukštų grūdėtosios varškės
2–3 virtų burokėlių (supjaustykite juos skiltelėmis, pamarinuokite šaukšteliu Dižono garstyčių ir šaukšteliu ypač gryno alyvuogių aliejaus)
1 šaukšto marinuotų svogūnų
1 silkės filė
Žiupsnelio SALDVA pipirų mišinio
Keleto šviežių krapų šakelių blynams papuošti
Į NINJA smulkintuvą sudėkite nuluptas bulves ir svogūną, viską sutrinkite. Masę lengvai nuspauskite, kad pašalintumėte dalį skysčio, ir sudėkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite SALDVA jūros druskos ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite po šaukštą bulvių masės ir apkepkite iš abiejų pusių.
Blynus sluoksniuokite taip: ant pirmojo blyno dėkite grietinės, grūdėtosios varškės ir marinuotų burokėlių, dėkite kitą blyną, grietinės, varškės, marinuotų svogūnų ir silkės gabalėlių.
Pagardinkite SALDVA pipirų mišiniu.
Papuoškite šviežiomis krapų šakelėmis.
Gardžių atradimų.























