top of page

„Take Five“: revoliucinio požiūrio į mitybą restoranas

Ar galėtumėte pasakyti, kaip sveikai šiandien pietavote? Kiek gavote B grupės vitaminų, kiek A? Dažnai kavinių maistas perpildytas cukrumi, aliejumi, nesveikais saldikliais ar hidrintais riebalais. Jei bandote maitintis sveikai ir norite sužinoti tikslią užsakomo patiekalo sudėtį, dažniausiai nepagelbės net padavėjai – jiems patiems teks eiti aiškintis į virtuvę, iš ko pagamintas vienas ar kitas patiekalas, bet apie tikslią ir detalią sudėtį galite pamiršti. Kaip rašoma pranešime spaudai, atliepdamas tokią problemą ir poreikį mieste valgyti sveikai bei skaniai, Kaune ėmė veikti naujas startuolis „Take Five“.

„Take Five“ nuotr.


Pasak restorano direktoriaus, sveikos mitybos specialisto Pauliaus Paulausko, „Take Five“ įkurtas pirmiausia tiems klientams, „kuriems rūpi, ką jie valgo, nori žinoti, iš ko tas maistas buvo pagamintas, laikosi įvairių dietų, turi tam tikrų alergijų. Pastebėjome, jog daug žmonių domisi ir nori valgyti sveikai, tačiau neranda tinkamų alternatyvų, todėl yra priversti gamintis patys. Pripažinkime, kad dabar laikas yra brangiausias dalykas, o pas mus atvykus bus galima pavalgyti greitai ir sveikai“.

Jei turite alergiją ar nemėgstate kažkokių produktų, tai problemų nesudarys – tereiks įvesti šiuos duomenis į „Take Five“ programėlę ir bus pasiūlyti tokie receptai, kurie idealiai atitiks poreikius ir vis tiek turės reikiamas maisto medžiagas.

„Take Five“ receptai kuriami ir tobulinami konsultuojantis su dietologais, sveikatos mokslininkais ir sveiko gyvenimo būdo specialistais. Visos mitybos rekomendacijos bus pateiktos pagal „European Food and Safety“ normas ir duomenų bazę. Patiekaluose nerasite nei hidrintų riebalų, nei palmių aliejaus, nei kitų žalingų priedų. Žadama, kad patiekalai bus puikūs ir skoniu.

Startuoliui taip pat svarbi ir ekologija: restorane nebus lėkščių, visi patiekalai bus patiekti ekologiškose pakuotėse iš per kelis mėnesius suyrančių organinių medžiagų.

„Take Five“ nuotr.


Tačiau svarbiausia, kad bus galima sekti savo valgymo istoriją. „Take Five“ turės specialią programėlę – galėsite nuskenuoti bet kokio patiekalo QR kodą ir sužinosite sudėtį, maistinę vertę, sekti savo rezultatus. Tai bus itin detali išklotinė – nuo smulkiai išvardintų sudėtinių dalių iki pilno sąrašo vitaminų, mineralinių medžiagų ir kitų maistinių medžiagų, kiek jų yra patiekaluose ir kokia yra būtinoji paros dozė. Be to, programėlė įsimins ir užfiksuos, kokias medžiagas tą dieną jau gavote, ir pasiūlys, ką reikėtų užsisakyti rytojaus dienai, kad papildomai gautumėte to, ko dar trūksta.

Fiziškai apsilankyti restorane bus galima jau birželio pabaigoje – jis įsikurs Kauno senamiestyje prie Kauno pilies, santakos parko. Adresas ir atsidarymo data dar bus patikslinti. Kol kas maistą galima užsisakyti į namus per sparčiai populiarėjančią maisto pristatymo programėlę Wolt.


Naujausi įrašai

bottom of page