6–8 vnt.
Gaminimas 2 val.
Zzz 12 val.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
400 g miltų picai
7 g sausų mielių
1 kupino šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
225 ml vandens
Aguonų (pabarstyti)
Apvirti:
1 l vandens
2 šaukštų cukraus
2 šaukštelių sodos
2 šaukštelių druskos
Sumuštiniui:
„Philadelphia“ sūrelio, šaltai rūkytos lašišos, salotų
1. Miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais maišytuvo apsukimais.
2. Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.
3. Tuomet tešlą perminkykite, vėl suformuokite rutulį ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
4. Padalykite tešlą į 8 arba 6 dalis, suformuokite rutuliukus, per vidurį padarykite skylutes ir pirštasi jas ištempkite iki 4–5 cm, jeigu pavyks – daugiau. Palikite kildintis valandai, o gal ir daugiau.
5. Kai padvigubės tūris, užvirinkite vandenį su cukrumi, soda ir druska, išmaišykite. Dėkite beigelius į verdantį vandenį ir apvirkite iš visų pusių maždaug po minutę.
6. Apvirtus beigelius iš karto dėkite į skardą, pabarstykite aguonomis ir kepkite maždaug 20 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
7. Beigelius perpjaukite ir suformuokite sumuštinius.
8. Pageidaujant galima perpjautus beigelius paskrudinti. Patiekite sumuštinius su salotomis.