top of page

Barščiai


Reikia:

  • 1l sultinio

  • kelių rūkytų šonkauliukų

  • 1 morkos

  • 1 ropinio svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 50 g sviesto

  • 200 g virtų burokėlių

  • 1-2 bulvių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 2 šaukštų acto

  • druskos, pipirų, lauro lapų

  • žiupsneliko šv.krapų

  • 4 šaukštelių grietinės


1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir pakepinkite smulkintą svogūną, per burokinę tarką sutarkuotą morką ir smulkintą česnaką.

2. Puode užvirinkite sultinį su rūkytais šonkauliukais, suberkite šiaudeliais pjaustytas bulves, pakepintas daržoves ir ant lėtos ugnies virkite, kol bulvės suminkštės.

3. Tada į sriubą sudėkite per burokinę tarką sutarkuotus burokėlius. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi, įpilkite acto, įdėkite kelis lauro lapus. Virkite labai trumpai, kad burokėliai neprarastų spalvos.

4. Baigiant virti suberkite smulkintus krapus.

5. Patiekite sriubą su grietine.

Naujausi įrašai

bottom of page