Bananų ir riešutų sviesto duona (Receptas)
- eglerace
- 2023-04-07
- 1 min. skaitymo
Bananų duona yra bene populiariausias duonos pyragas visame pasaulyje ir vienas skaniausių būdų sunaudoti pernokusius bananus. Tiks ir pusryčiams, ir svečiui pavaišinti. Išbandykite receptą su riešutų sviestu. Dar sodresnis skonis!

Video receptą žiūrėkite čia
4–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Bananų ir riešutų sviesto duona:
2 bananų
1 kiaušinio
80 g išlydyto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
140 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
120 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto ESTRELLA traškaus riešutų sviesto
50 g PERGALĖ juodojo šokolado
1. Bananus su žievėmis sutrinkite virtuviniu ZYLE trintuvu kartu su kiaušiniu.
2. Į bananų masę supilkite išlydytą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų.
3. Vėl sutrinkite virtuviniu trintuvu.
4. Sudėkite ⅔ miltų, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite silikonine mentele.
5. Prieš sudedant likusius miltus dėkite ESTRELLA traškų riešutų sviestą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
6. Gautą tešlą sudėkite į kepimo formeles.
7. Gabaliukais sulaužytą PERGALĖ juodąjį šokoladą sudėliokite į tešlą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.
Skanaus.