Bananų duona yra bene populiariausias duonos pyragas visame pasaulyje ir vienas skaniausių būdų sunaudoti pernokusius bananus. Tiks ir pusryčiams, ir svečiui pavaišinti. Išbandykite receptą su riešutų sviestu. Dar sodresnis skonis!
![bananų ir riešutų sviesto duona_receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_791d4b2ba5c74595a7766082711758e7~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_791d4b2ba5c74595a7766082711758e7~mv2.jpg)
Video receptą žiūrėkite čia
4–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 40 min.
Bananų ir riešutų sviesto duona:
2 bananų
1 kiaušinio
80 g išlydyto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“
2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo
140 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
120 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto ESTRELLA traškaus riešutų sviesto
50 g PERGALĖ juodojo šokolado
1. Bananus su žievėmis sutrinkite virtuviniu ZYLE trintuvu kartu su kiaušiniu.
2. Į bananų masę supilkite išlydytą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų.
3. Vėl sutrinkite virtuviniu trintuvu.
4. Sudėkite ⅔ miltų, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite silikonine mentele.
5. Prieš sudedant likusius miltus dėkite ESTRELLA traškų riešutų sviestą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.
6. Gautą tešlą sudėkite į kepimo formeles.
7. Gabaliukais sulaužytą PERGALĖ juodąjį šokoladą sudėliokite į tešlą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.
Skanaus.