top of page

Bananų ir riešutų sviesto duona (Receptas)

Bananų duona yra bene populiariausias duonos pyragas visame pasaulyje ir vienas skaniausių būdų sunaudoti pernokusius bananus. Tiks ir pusryčiams, ir svečiui pavaišinti. Išbandykite receptą su riešutų sviestu. Dar sodresnis skonis!

bananų ir riešutų sviesto duona_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia



4–6 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Bananų ir riešutų sviesto duona:

  • 2 bananų

  • 1 kiaušinio

  • 80 g išlydyto VILNIUS margarino „Kepiniams su sviestu“

  • 2 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 140 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 120 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukšto ESTRELLA traškaus riešutų sviesto

  • 50 g PERGALĖ juodojo šokolado

1. Bananus su žievėmis sutrinkite virtuviniu ZYLE trintuvu kartu su kiaušiniu.

2. Į bananų masę supilkite išlydytą VILNIUS margariną „Kepiniams su sviestu“, DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir nerafinuotą cukranendrių cukrų.

3. Vėl sutrinkite virtuviniu trintuvu.

4. Sudėkite ⅔ miltų, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite silikonine mentele.

5. Prieš sudedant likusius miltus dėkite ESTRELLA traškų riešutų sviestą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės.

6. Gautą tešlą sudėkite į kepimo formeles.

7. Gabaliukais sulaužytą PERGALĖ juodąjį šokoladą sudėliokite į tešlą ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.


Skanaus.


Naujausi įrašai

bottom of page