Vasarinė baltos mišrainės versija su neatsivalgomu padažu (Alfo receptas)

Jeigu klasikinė balta mišrainė jums asocijuojasi su Kalėdomis ir Naujų metų festivaliais, tai šis receptas susies šį patiekalą su vasara, primins atostogas, jūrą ir lėtai skaitomas knygas. Gaivi ir labai vasariška baltoji mišrainė pagal Alfą!


vasariška baltoji mišrainė, balta mišrainė, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Vasarinei baltai mišrainei pagaminti reikia:

  • 200 g bulvių

  • 100 g šviežių pievagrybių

  • 200 g marinuotų agurkėlių

  • 3 vidutinių šviežių agurkų

  • 1 svogūnėlio su laiškais

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 3 virtų vištos kiaušinių

  • 200 g HEINZ konservuotų žaliųjų žirnelių

  • 200 g virtos jautienos ar liežuvio gabalėlio

  • 6 šaukštų majonezo

  • 150 g tuno savo sultyse

  • ½ citrinos

  • 50 ml mėgstamo sultinio, pavyzdžiui, NATUR COMPAGNIE.

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Bazilikų lapelių (papuošimui)


1. Į kepimo skardą, išklotą VORTEX folija, sudėkite bulves, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite įstatę orkaitės viduryje 150 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 min. Iškepusias pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

2. Iškeptas bulves atvėsinkite.

3. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, marinuotus ir šviežius agurkus griežinėliais, susmulkinkite svogūnėlį, viską sudėkite į vieną dubenį, suberkite kaparėlius, HEINZ konservuotus žaliuosius žirnelius ir viską išmaišykite. Kubeliais supjaustykite ir sudėkite jautieną, išmaišykite.

4. Į virtuvinį trintuvą ELECTROLUX sudėkite majonezą, tuną, įtarkuokite citrinos žievelės, išspauskite sulčių, supilkite sultinį ir viską išmaišykite. Įberkite juodųjų pipirų.