top of page

Atrask augalinį: tortilijos su gvakamole (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.                                                                                                                                                         Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: tortilijos su gvakamole.


Šios tortilijos puikiai tiks kaip greiti pusryčiai arba galės pasitarnauti kaip sotus užkandis. Viskas, ko reikės joms pasigaminti, tai keletas ingredientų ir apie 10 minučių jūsų laiko. O jei netoleruojate glitimo, tai vietoje kvietinių tortilijų naudokite kukurūzų!



Tortilijoms su gvakamole pagaminti reikia:

  • 6 tortilijų

  • 2 vidutinio dydžio prinokusių avokadų

  • 1 pomidoro

  • 1 geltonosios paprikos (tiks ir kitų spalvų)

  • ½ svogūno

  • 1 česnako skiltelės

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

  • 1 a. š. smulkintos šviežios kalendros

  • Tabasco “ padažo, pagal skonį

  • šlakelio laimo sulčių


  1. Perpjauname avokadus per pusę, išimame kauliukus ir šaukšto pagalba sudedame avokadų turinį į dubenėlį. 

  2. Sutriname avokadus šakute. Nebūtina trinti iki vientisos masės, gali likti avokadų gabaliukų, bus tik skaniau!

  3. Pomidorą ir papriką supjaustome mažais kubeliais ir dedame į tą patį dubenį. 

  4. Susmulkiname svogūną ir česnaką, viską sumaišome. 

  5. Užpilame aliejaus, laimo, Tabasco pagal skonį, pabarstome druskos ir kalendros, viską gerai sumaišome. 

  6. Pasišildome totilijas keptuvėje, užteks tik poros sekundžių iš abiejų pusių. 

  7. Paskirstome gvakamolę ant tortilijų, sulenkiame ir skanaujame!


Skanaus!


Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.




Naujausi įrašai

bottom of page