top of page

Atrask augalinį: tempė azijietiškame marinate (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


tempė azijietiškame marinate_veganiškas receptas
 Challenge 22 nuotr.

Tempei azijietiškame marinate pagaminti reikia:

  • 1 bloko tempės (250 g) (tiks ir tofu ar seitanas, jei nemėgstate tempės)

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • 2 v.š. sojos padažo

  • 2 v.š. sezamų aliejaus

  • 3 v.š. klevų sirupo arba melasos

  • 2 česnako skiltelių, susmulkintų

  • 1 v.š. imbiero šaknies, nuluptos ir susmultinktos

  • 1 citrinžolės stiebo, tik baltos dalies, smulkiai supjaustytos

1. Tempę supjaustykite ir sudėkite į orkaitei tinkamą indą su dangčiu.

2. Marinatui mažame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus ir išplakite.

3. Užpilkite marinatą ant tempės, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 2-8 valandoms.

4. Praėjus marinavimo laikui, uždengtą indą su tempe pašaukite į įkaitintą orkaitę 180 ̊C ir kepkite 20 minučių. Po to nuimkite dangtį, šiek tiek pavartykite tempę, tada kepkite dar 15-20 minučių.

5. Patiekti galite su šviežiomis salotomis, bolivine balanda ar kitais mėgstamais grūdiniais.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.


Naujausi įrašai

bottom of page