Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Tempei azijietiškame marinate pagaminti reikia:
1 bloko tempės (250 g) (tiks ir tofu ar seitanas, jei nemėgstate tempės)
1 žaliosios citrinos sulčių
2 v.š. sojos padažo
2 v.š. sezamų aliejaus
3 v.š. klevų sirupo arba melasos
2 česnako skiltelių, susmulkintų
1 v.š. imbiero šaknies, nuluptos ir susmultinktos
1 citrinžolės stiebo, tik baltos dalies, smulkiai supjaustytos
1. Tempę supjaustykite ir sudėkite į orkaitei tinkamą indą su dangčiu.
2. Marinatui mažame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus ir išplakite.
3. Užpilkite marinatą ant tempės, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis 2-8 valandoms.
4. Praėjus marinavimo laikui, uždengtą indą su tempe pašaukite į įkaitintą orkaitę 180 ̊C ir kepkite 20 minučių. Po to nuimkite dangtį, šiek tiek pavartykite tempę, tada kepkite dar 15-20 minučių.
5. Patiekti galite su šviežiomis salotomis, bolivine balanda ar kitais mėgstamais grūdiniais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.