top of page

Atrask augalinį: salotos su tofu ir keptais anakardžių riešutais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Norigali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštiniųproduktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.

Gaivios ir sočios salotos – kai kas, už ką kūnas tikrai visada padėkos. O jas paįvairinti galima skirtingais riešutais – šiame recepte jie apkepti, minkšti, bet tuo pačiu ir traškūs. Šiek tiek saldus padažas taip pat įneš skonių įvairovės ir tokiomis salotomis bus skanu mėgautis tiek žiemą, norint sotumo, tiek vasarą, kai ieškome gaivumo.

salotos su tofu ir anakardžiais_receptas_veganiškos salotos
@plantasticka nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

1 asm.


Salotoms su tofu pagaminti reikia:

  • Apie 40 g. salotų mišinio

  • 90 g. tofu („Marinated“ rūšies / marinuoto)

  • 35 g. anakardžių

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • Pusės sunokusio avokado

  • 1/4 nedidelio svogūno

  • 1/3 nedidelės geltonosios paprikos

  • 1 šaukštelio garstyčių (naudotos grūdėtos)

  • 1 šaukštelio agavų sirupo

  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių

  • 2 griežinėlių konservuoto jalapeno pipirų (nebūtina)

  • Šiek tiek druskos

  1. Susmulkinti apie ¼ svogūno, trečdalį nedidelės geltonosios paprikos ir jalapeno griežinėlius. Pusės avokado vidinę dalį peiliu supjaustyti rombais ir išskaptuoti šaukšteliu, kad gautųsi nedideli gabalėliai. Viską sudėti į indą kartu su salotomis ir išmaišyti.

  2. Paruošti padažą – į indą sudėti garstyčias, agavų sirupą, šviežios citrinos sultis ir žiupsnį druskos ir išmaišyti iki vientisos masės.

  3. Kubeliais supjaustyti tofu.

  4. Į keptuvę įpilti apie šaukštą alyvuogių aliejaus ir įkaitinti. Sudėti pjaustytą tofu ir kepti apie 4-5 minutes vis pamaišant, kol paruduos. Tada sudėti anakardžius ir pakepti dar kelias minutes, kol ir anakardžiai paruduos. Užberti šiek tiek druskos ar kitų pasirinktų prieskonių (tinka prieskonių mišiniai – bulvių, vištienos ir kt.) ir išmaišyti.

  5. Į salotų masę supilti padažą ir gerai išmaišyti. Ant viršaus sudėti keptą tofu ir anakardžius, galima apibarstyti norimomis sėklomis, patiekti su duona ar kitais priedais.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page