top of page

Atrask augalinį: ryškiaspalvė burokėlių sriuba (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškų receptų dvejetukas.

Tai – elegantiška rudeninė burokėlių sriuba. Skrudintos daržovės sukuria puikų aromatą ir skonio gilumą, o ryškiai violetinė spalva puikiai papuoš Jūsų stalą.

burokėlių sriuba_veganiškas receptas

Burokėlių sriubai pagaminti reikia:

  • 500 g burokėlių

  • 250 g saldžiųjų bulvių

  • 125 g pastarnoko

  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus

  • ½ a. š. druskos

  • keli žiupsneliai šviežiai maltų pipirų

  • 1 v. š. klevų sirupo (nebūtina) 

  • ¼ a. š. susmulkinto šviežio rozmarino

  • ½ a. š. susmulkintos arba tarkuotos citrinos žievelės

  • 1 a. š. džiovinto šalavijo (arba 1 v. š. šviežio, susmulkinto)

  • 1 skiltelė česnako (susmulkinto)

  • 1 L daržovių sultinio

  • 200 ml kokoso arba avižų grietinėlės


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C (kaitinant viršutinį ir apatinį elementus).

  2. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite daržoves gabalėliais.

  3. Sudėkite jas ant kepimo skardos, apšlakstykite 3 šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstykite prieskoniais, citrinos žievele ir apšlakstykite klevų sirupu (jei naudojate). Gerai išmaišykite ir kepkite orkaitėje 25 minutes.

  4. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite likusį 1 v. š. aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies švelniai pakepinkite česnaką. Tada sudėkite orkaitėje keptas daržoves, supilkite daržovių sultinį ir leiskite viskam virti 5-10 minučių, kol daržovės taps labai minkštos.

  5. Sriubą sutrinkite trintuvu iki kreminės masės.

  6. Patiekdami papuoškite ir pagardinkite kokosų (arba avižų) grietinėle ir, jei norite, šviežiomis žolelėmis


Gardžių atradimų.


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Proveg International.


Naujausi įrašai

bottom of page