top of page

Asorti uogienė (Receptas)

Ilgai grojančios ir greitai pagaminamos įvairių vaisių ir uogų uogienės receptas.


asorti uogienė su įvairiais vaisiais ir uogomis_receptas
VMG nuotr.


1 l

Gaminimas 15 min

Virimas 10 min


Asorti uogienei paruošti reikia:

  • 1 kg įvairių vaisių ir uogų

  • 500 g DANSUKKER cukraus uogienėms

  • 2 šaukštų DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1-2 šakelias baziliko

1. Vaisius ir uogas šiai uogienei galima naudoti įvairiausius. O šią uogienę galima virti iš šviežių arba šaldytų vaisių. Paprasčiausia: jei lieka vaisių arba uogų, nesunaudotus vaisius nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sušaldykite. Lygiai taip pat pasielkite su uogomis, bet jų nepjaustykite. Tokiu būdu galima surinkti įvairių sezonų vaisius ir uogas.

2. Kai jau surinkote norimą ingredientų kombinaciją, paruoštus vaisius ir uogas išimkite, trumpai palaikykite, kad šiek tiek (bet ne iki galo) atšiltų. Užberkite jas DANSUKKER cukrumi uogienėms ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile, permaišykite ir palaikykite 5 min. Suberkite smulkiai supjaustytą baziliką ir užvirinkite.

3. Po užvirimo virkite 10 min.

4. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Ataušinkite. Supilkite į šiltus, sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page