top of page

Sezono hitas: apverstas rabarbarų ir varškės pyragas (Receptas)

Rabarbarų sezonas trunka vos iki Joninių, tad suskubkite išbandyti visus įmanomus jų derinius su kitais produktais. Ypač pyraguose.

Nesudėtingi receptai, o rezultatas visada tobulas. Nes, o kam nepatinka drėgnas ir saldžiarūgštis pyragas?

rabarbarų pyragas, apverstas pyragas, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Varškės ir rabarbarų pyragui reikia:

  • 500 g rabarbarų

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 šaukšto miltų

  • 130 g cukraus

  • 400 g varškės

  • 60 g minkšto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 100 ml pieno

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnelio druskos

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus


1. Rabarbarus supjaustykite kubeliais, įberkite šaukštą miltų, cukrų ir išmaišykite.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite rabarbarų mišinį, sviesto gabalėlius ir 4–6 min. kepkite iki 180℃ įkaitintoje orkaitėje.

3. Tešlai iki purios masės ištrinkite minkštą sviestą su cukrumi.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.

5. Į miltus įdėkite varškę, viską gerai sumaišykite su sviesto ir cukraus mase ir supilkite ant rabarbarų. Kepkite dar 30–40 min.

6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir apverskite uždėję lėkštę.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page