Antienos kulšelės su bruknėmis


4 asm.

Gaminimas 20 min.

Marinavimas 3 val.

Kepimas 1 val.45 min


Reikia

  • 4 „Baltic Larus“ šviežios antienos kulšelės

  • 2 šaukštai balzaminio acto

  • 2 šaukštai sojų padažo

  • 1 šaukštas medaus

  • 1 šaukštas brendžio

  • Druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 200 g šaldytų bruknių

  • 1 šaukštas cukraus

  • 1 lazdelė cinamono

  • 50 g sviesto


1. Sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, medų ir brendį, įberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Sudėkite „Baltic Larus“ antienos kulšeles. Palikite 3 val. šaldytuve.

2. Įpjaukite kulšelių odą keliose vietose, dėkite jas oda į apačią į skardelę, supilkite marinatą ir uždenkite skardelę aliuminio folija. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 min. Nuimkite foliją, apverskite kulšeles ir kepkite toliau, vis palaistydami kulšeles susidariusiomis sultimis. Kepkite, kol kulšelės bus minkštos – dar apie 30–40 min.

3. Į keptuvę suberkite uogas, cukrų bei cinamoną ir kaitinkite, kol uogos suminkštės. Tuomet sudėkite sviestą ir sumaišykite.

4. Patiekite kulšeles su padažu ir mėgstamu garnyru. Mes pasirinkome viso grūdo makaronus.