4 asm.
Gaminimas 20 min.
Marinavimas 3 val.
Kepimas 1 val.45 min
Reikia
4 „Baltic Larus“ šviežios antienos kulšelės
2 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas medaus
1 šaukštas brendžio
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
200 g šaldytų bruknių
1 šaukštas cukraus
1 lazdelė cinamono
50 g sviesto
1. Sumaišykite sojų padažą, balzaminį actą, medų ir brendį, įberkite druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Sudėkite „Baltic Larus“ antienos kulšeles. Palikite 3 val. šaldytuve.
2. Įpjaukite kulšelių odą keliose vietose, dėkite jas oda į apačią į skardelę, supilkite marinatą ir uždenkite skardelę aliuminio folija. Šaukite į orkaitę ir kepkite 40 min. Nuimkite foliją, apverskite kulšeles ir kepkite toliau, vis palaistydami kulšeles susidariusiomis sultimis. Kepkite, kol kulšelės bus minkštos – dar apie 30–40 min.
3. Į keptuvę suberkite uogas, cukrų bei cinamoną ir kaitinkite, kol uogos suminkštės. Tuomet sudėkite sviestą ir sumaišykite.
4. Patiekite kulšeles su padažu ir mėgstamu garnyru. Mes pasirinkome viso grūdo makaronus.
Comments