Alfo labai greitas ir gaivus „Napoleonas“



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos

  • Kiaušinio baltymo (patepti)

  • Kremui:

  • 125 g sviesto

  • 200 g saldinto sutirštinto pieno

  • 250 ml grietinėlės

  • 40 g kukurūzų krakmolo

  • 1 didelio arba 2 mažų kiaušinių

  • 30 ml brendžio arba likerio (citrinų, apelsinų)

  • 1 citrinos

  • 150 g grietinėlės sūrio „Philadelphia“

Torto surinkimui:

  • 300–400 g gražių stangrių aviečių

  • 100 g juodųjų serbentų uogienės

  • Įvairių prieskoninių žolelių lapelių

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)



1. Šaldytą sluoksniuotą tešlą atšildykite, pakočiokite, kad būtų gana plona, ir išpjaukite šešis 18 cm skersmens lakštus, patepkite kiaušinio baltymu, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite juos iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius išimkite ir ataušinkite ant grotelių.

2. Kremui labai palengva ištirpinkite sviestą – jis neturi kunkuliuoti, o tik lėtai tirpti, į sviestą supilkite sutirštintą pieną ir grietinėlę, suberkite krakmolą, supilkite paplaktą kiaušinį ir nuolatos maišydami šluotele viską kaitinkite, nustatę mažiausią kaitrą, kol užvirs ir sutirštės – apie 6–7 min.  Šioje vietoje reikalinga kantrybė, kad tinkamai susijungtų visi produktai. Kaitra turi būti mažiausia.

3. Nukaiskite. Supilkite citrinos sultis, brendį ir suberkite tarkuotą citrinos žievelę, perdėkite į kitą indą, uždenkite paviršių plėvele, taip, kad plėvelė visur liestųsi su kremu, ir įstatykite į ledukų vonią (jei jums reikia kremą paruošti labai greitai). Jei turite laiko, tuomet tiesiog gerai ataušinkite kremą. Kremas turi būti uždengtas, nes nuo sąlyčio su oru susidarys nereikalinga plėvelė.