Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Vasariškas braškių pyragas su migdolais



Laidos VIENAS NAMUOSE vaizdo įrašą ir receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 100 g šalto VILNIAUS margarino „Kepiniams“

  • 150 g miltų

  • 50 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukštelio SANTA MARIA akmens druskos

  • 1 citrinos žievelės

  • 50 g varškės kepiniams

  • 50 g smulkintų migdolų

  • 50 g PAULUNS traškių javainių su kokosais, braškėmis ir avietėmis

  • 250 g braškių

  • 1 kiaušinio (plakiniui)

  • 50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

1. Šaltą VILNIUS margariną „Kepiniams“ sudėkite į trintuvo indą, suberkite miltus (šiek tiek palikite kočiojimui), DANSUKKER cukraus miltelius, SANTA MARIA akmens druską ir nutarkuotą citrinos žievelę. Viską sutrinkite iki smulkių kruopelyčių. Varškę kepiniams sudėkite į miltų ir margarino mišinį. Greitai užminkykite tešlą.

2. Iškočiokite tešlą 0,5 cm storio lakštu. Į vidurį suberkite smulkintus migdolus. Ant jų užberkite PAULUNS traškių javainių su kokosais, braškėmis ir avietėmis. Braškes sudėkite ant javainių, galite jas perpjauti, o galite dėti visas. Jei turite žemuogių, galite užberti ir jų. Tešlos kraštus užlenkite ant viršaus. Kraštus patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

3. Kepkite apie 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su ledais arba plakta grietinėle.


ALFO PATARIMAI:

· Galite naudoti įprastą pertrintą varškę, rikotą.

· Nedėkite šaldytų uogų ar vaisių.

· Naudokite sezoninius vaisius arba uogas. Obuolius, kriaušes ar slyvas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

· Šonus galite apibarstyti smulkintais riešutais.

· Patiekite su plakta grietinėle, ledais.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg