top of page

Alfo Ivanausko knygai – tarptautinis apdovanojimas

Stambule viešintį Alfą Ivanauską pasiekė džiugi žinia apie dar vieną jo vadovaujamų „Virtuvės mitų griovėjų“ laimėjimą – knyga „7 ingredientai vaikams“ pasauliniu mastu įvertinta už dizainą. Pernai išleista kulinarinė knyga pelnė leidybos pasaulio bronzą „World Gourmand Cookbook Awards“.

„Kurdamas šią knygą išnaršiau visą pasaulį, ieškodamas kūrybiško ir įdomaus kulinarinio leidinio vaikams. Deja, neradau nieko, kas vaikams leistų po kulinarinį pasaulį keliauti išradingai. Taip gimė pagrindinis knygos herojus, kuris, keliaudamas su dar septyniais savo draugais, atskleidžia kiekviename iš mūsų gyvenantį Septynrankį – ypatingą vaiką, kuriam nėra neįmanomų dalykų“, – sako knygos autorius.

Konkurso vertintojus sužavėjo ir knygoje esantis motyvacijai stiprinti skirtas žaidimas, kurį papildo slaptas vokas su lipidukais ir užduotimis.

Knygą pavartyti galite ČIA:


Pasak A. Ivanausko, knyga iš viso buvo kuriama daugiau nei dvejus metus. Šiame procese dalyvavo dietologai, pedagogai, vaikų psichologai ir, žinoma, tėvai. Todėl kiekvienas knygoje esantis personažas su savimi neša ir tam tikrą žinutę, pavyzdžiui, vienas iš knygos personažų – fizinę negalią turintis berniukas, bet tai nėra kliūtis jam drąsiai svajoti ir daryti kvapą gniaužiančius atradimus. Visą knygą puošia vieno geriausių grafikos dizainerių Lietuvoje Pauliaus Budrikio iliustracijos.

„Knygai visi kėlėme labai aukštus standartus, nes ji buvo kuriama patiems reikliausiems ir pastabiausiems žmonėms – vaikams. Alfo sugalvoti knygos herojai privalėjo turėti visas žmogiškas savybes, kurias vaikai atpažintų ir realiame gyvenime. Net mažiausia detalė buvo svarbi, kadangi knyga skirta lavinti įgūdžius ir ugdyti kūrybiškumą“, – teigia knygos dizaineris P. Budrikis.

Tai – jau ne pirmas A. Ivanausko laimėjimas leidybos pasaulyje. VMG kulinarinis žurnalas kelerius metus iš eilės „World Gourmand Cookbook Awards“ pripažintas geriausiu pasaulyje ir yra įtrauktas į trejetuką per 20 metų išleistų geriausių pasaulyje kulinarinių žurnalų.

Akimirkos iš knygos pristatymo:


Naujausi įrašai

bottom of page