top of page

30 valandų truksianti Alfo kulinarinė kova dėl rekordo tuoj prasidės!

Šiandien 16.00 val. DELFI platformoje startuos ilgiausia tiesioginė kulinarinė laida Lietuvos istorijoje. Alfas Ivanauskas ir jo komanda šiuo realybės šou atidarys ambicingą tęstinį projektą TVARIAI 30.



Prieš penkerius metus, 2017 metų birželį, visą parą, t. y. 24 valandas Alfo vesta kulinarinė laida „Kulinariniai triukai“ buvo įrašyta į Lietuvo rekordų knygą kaip ilgiausiai trukęs kulinarinis realybės šou Lietuvoje. Šiandien JUNG išmaniuosiuose namuose, palaikomas įdomių pašnekovų ir gardžių patiekalų kvapų Alfas kovos pats su savimi, kad pagerintų asmeninį rekordą.


Kodėl 30 valandų? „Projekto, kurį pradedame šiuo rekordu, tikslas – pristatyti tvarumo filosofiją įdomiai, žaismingai, be jokių „privalai“, bet su labai konkrečiais, įtraukiančiais, tikrais pavyzdžiais, kurie lyg koks nevaldomas virusas užkrėstų noru susimąstyti apie tai, ką ir kaip darome, valgome, bendraujame, kokį santykį su pasauliu kuriame kasdien – laimingai tvarų ar vartotojišką.

Paskaičiavome, kad jeigu kiekvienas mūsų bent 5 sekundes kasdien, o tai sudarytų 30 valandų per metus, skirtume tvarumo idėjoms įgyvendinti praktikoje, pokytis galėtų būti grandiozinis!“, – simbolinę siekiamo naujo rekordo reikšmę paaiškino Alfas.



Laidos metu Alfas ir tvarumo idėjas puoselėjantys svečiai gamins gardžius patiekalus, dalinsis receptais bei idėjomis, ką ir kaip gaminti iš maisto likučių, ir kaip – lengvai, greitai ir neskausmingai, tai, kas netvaru kasdienybėje, keisti tvaresnėmis alternatyvomis.


Kai kuriuos laidos metu Alfo gaminamus patiekalus bus galima užsisakyti ir atvažiuoti atsiimti. Visi už patiekalus surinkti pinigai bus skirti gyvūnų prieglaudai „Lesė"


 

Tiesioginę projekto TVARIAI 30 atidarymo šou transliaciją iš išmaniųjų JUNG

VILNIUS namų stebėkite jau nuo 16.00 val. per Delfi kaip jums patogu – savo

telefonuose, kompiuteriuose ar planšetėse.

Planuojama šou pabaiga – vasario 22 dieną 22 valandą 22 minutės!

 

Tiesioginėje laidoje matysite:


16.00–17.00

Alfo ekskursija po išmaniuosius „JUNG namus“ ir pirmojo patiekalo gaminimas.

17.00–18.00

Pokalbis apie tvaresnio verslo galimybes. Svečiuose – „AUGA group“ – tai didžiausia ekologiško maisto bendrovė Europoje, tvaraus maisto ir gyvenimo būdo sinonimas verslo pasaulyje.

18.00–18.30

Kas yra žaliasis raštingumas? Svečiuose – pirmoji ir didžiausia Lietuvoje licenzijuota atliekų rūšiavimo įmonė „Žaliasis taškas“ – apie žaliąjį raštingumą.

18.30–19.00

Tvaresni sprendimai viešojo maitinimo sektoriuje. Svečiuose – „Amber food“ atstovai.

19.00–20.00

Painūs ekologijos ir tvarumo klausimai bei atsakymai su projekto „Išpakuota“ kūrėjais – linksmai ir suprantamai.

20.00–21.00

Vakarienė ir pašnekesiai apie tvarumą su dizainere, prekės ženklo „Nunu“ kūrėja Simona Naine ir išmaniųjų JUNG namų atstovais.

21.00–22.00

Tvarios vestuvės – kuklu ir pigu ar prabangu ir brangu? Pokalbis su vestuvių planuotoja Laura Vagone.

22.00–23.00

Kaip išsaugoti daugiau gamtos mieste? Pokalbis ir labai praktiški patarimai su didmiestį į mažesnį miestelį iškeitusia Simona Ševčenkaite, IG profilio #Ecobutas kūrėja.

23.00–00.00

Į klausimą, ką valgyti ir kaip valgyti bei gaminti, kad nereikėtų išmesti maisto likučių, atsakys virtualus virtuvės asistentas #Kąvalgom?

00.00– 01.00

Ką daryti su pabodusiais, nusidėvėjusiais džinsais ir kitais dalykais? Antrą gyvenimą seniems džinsams suteikianti dizainerė Milda Paukštė turi lengvai įgyvendinamų ir smagių idėjų.

01.00–02.00

Kaip pasigaminti spintelę iš senos suknelės? Fotelį iš sulūžusios taburetės? Kaip ne išmesti, o atnaujinti senus ir sulūžusius baldus, parodys namų dekoratorė Roberta Gabalaitė #CooCoo

02.00–03.00

Seni elektronikos prietaisai yra tikras galvos skausmas. Tvaraus gyvenimo būdo šalininkas Sandrius pasakos apie elektroniką, kurios dar nereikėtų išmesti – tvariau yra prikelti antram gyvenimui.

03.00–03.30

Apie kiekvieno kasdienio įpročio, veiksmo, darbo poveikį aplinkai ir kaip neigiamą poveikį „neutralizuoti“, pasakos aplinkos apsaugos konsultantas iš #PlanetPositive

03.30–04.00

Ką įdomaus ir naudingo galima sukurti iš... senos, nudrengtos riedlentės? Apie tai – #Communytidiy

04.00–05.00

Įkvepiantis pokalbis apie tvaresnį gyvenimą su rašytoja Vaiva Rykštaite, kurios namai Havajuose sukurti iš daiktų, įsigytų iš „Antrų rankų“.

05.00–06.00

Kas yra tvarus sportas? Apie jį ir ryto jogos praktikos naudą pasakos jogos mokytoja Milana Jašinskytė.

06.00–07.00

Maisto likučių konservavimo ir tvaraus gaminimo paslaptis atskleis #Kūmutėsvirtuvė autorė Renata Šniolienė.

07.00–08.00

Tonizuojantis ryto pokalbis su asmeniniu treneriu Pauliumi Ratkevičiumi.

08.00–09.00

Tvarūs pusryčiai su gydytoja dietologe Edita Gaveliene ir ekologiškos pieno produktų linijos „Dobilas“ atstovais.

09.00–10.00

Žurnalo „What do people do?“ redaktorė, projekto „Ką darai, daryk gerai“ įkūrėja, moterų įkvėpėja Rasa Jusionytė jau kurį laiką savo gyvenime ieško, o instagram profilyje dalinasi atradimais: tvarių daiktų, tvarių receptų ir tvarių santykių. Kas tai?

10.00–11.00

Kavos puodelis – iš kavos tirščių? „Nula Shop“ – vienos pirmųjų Lietuvoje el. parduotuvių be plastiko, atstovai paliudys, kad be plastiko įmanoma viskas.

11.00–12.00

Pokalbis apie tvarumą su nuomonės formuotoja Indre Stonkuviene.

12.00–13.00

Verslininkė, maisto ekspertė Aida Čepukaitė iš miesto pabėgo į kaimą, gyvena trobelėje, augina savas daržoves, domisi bei kuria tvarius maisto produktus.

13.00–14.00

Kokia ji – tvari buitinė technika ir tvaresnis apsipirkimas? Apie tai – su AEG ir BARBORA atstovais.

14.00–15.00

Naminis maistas augintiniams – sveikesnis ir tvaresnis. Pokalbis apie tai su #Zenoo įkūrėja Agota Jakutyte.

15.00–16.00

Kas yra tvaresnė kava? Pokalbis su „Nespresso“ atstove, žurnalo Happy365“ vyr. redaktore Jurga Baltrukonyte.

16.00–17.00

Kokią šiuolaikinę tehcniką namams rinktis ir kaip įsirengti modernią ir tvarią virtuvę? Į klausimus atsakys „DOM DOM“ ir „GROHE“ atstovai.

17.00–18.00

Kaip gražiai, bet tvariai serviruoti stalą? Apie tai pasakos ir parodys vintažinių daiktų parduotuvėlės „Richcorne“ įkūrėja Miglė, o skautas Paulius dalinsis tvariais skautiškais patarimais, kurie pravers ne tik gamtoje.

18.00–19.00

Tvarios laidotuvės? Šia jautria ir dažnai nutylima tema verslininkė Vaida Ribinskaitė, #BaltaDrobulė įkūrėja, kalba jautriai ir įkvepiančiai.

Apie tai, koks turėtų būti tvarus prekybos centras pasakos „Nordika“ atstovai.

19.00–20.00

Įkvepiantis, drąsinantis ir pokyčius užkuriantis pokalbis su edukologe dr. Austėja Landsbergienė

20.00–21.00

Tvaraus stalo dekoro idėjos su IITALA.

21.00–22.00

Staigmena

22.00–23.00 REKORDAS!



Naujausi įrašai

bottom of page