Tuo metu, kai knygynų lentynose kasdien atsiranda po naują astrologinį kitiems metams skirtą leidinį, prognozuoti sau leidžia ir maisto pasaulis. Prekybos centrų tinklas „Waitrose“ paskelbė, kad 2017 m. madingiausieji gers kaktusų vandenį, kvepalų įkvėptus kokteilius ir valgys daržovių jogurtus. Independent.co.uk. išskiria ir daugiau kulinarinių tendencijų.
Pamiršime visas dietas ir svyruosime tarp havajietiškų žuvies salotų („poke salad“) ir didžiulių, kalorijų kupinų desertų.
„Poke salad“ – tai žalios žuvies, dažniausiai tuno ar lašišos, marinuotos žaliosios citrinos sultyse, salotos su sojų padažu ir sezamų sėklomis. Šis patiekalas Jungtinėje Karalystėje populiarėja ypač greitai, todėl spėjama, kad salotos taps tokios pat populiarios, kaip ir tada, kai mūsų žemyne debiutavo sušis.
A video posted by Sweetfin (@sweetfin) on Nov 13, 2016 at 5:58pm PST
Stebitės, bet netrukus jį – daržovių jogurtą – valgysite patys. Tai bus tradicinis ir mums pažįstamas jogurtas su burokėliais, morkomis, agurkais ir kvapiuoju moliūgu.
A photo posted by Blue Hill Yogurt (@bluehillyogurt) on Jun 28, 2016 at 1:30pm PDT
Bus ir visiems suprantamų produktų. Įžymybių išpopuliarintas gaivusis arbūzų vanduo taps dar labiau matomas.
A photo posted by WTRMLN WTR (@wtrmlnwtr) on May 25, 2016 at 5:33pm PDT
Didės jau paruoštų gurmaniškų patiekalų ingredientų rinkiniai. To pavyzdys – sėkminga įmonė „Blue Apron“.
How Blue Apron Works from Blue Apron on Vimeo.