10 įkvepiančių lietuviškų „Instagram“ paskyrų apie veganišką maistą

Pasaulyje atsisakančių gyvulinės kilmės produktų gretos auga milžinišku tempu. Augalinis judėjimas skinasi kelią ir Lietuvoje, todėl vis daugiau ir daugiau žmonių Lietuvoje tampa veganais. O mes visi puikiai žinome, kad keičiant savo mitybą, ypač pradžioje, kartais pritrūksta idėjų, motyvacijos ar įkvėpimo gaminti. Štai čia mums į pagalbą ateina maisto blogeriai ir influenceriai!

Jeigu jūs turite „Instagram“ paskyrą, jūs, be abejonės, žinote, kad šis socialinis tinklas yra geriausias įrankis semtis įkvėpimo, naujų idėjų ar tiesiog stebėti kitų žmonių gyvenimus. „Instagram“ – tai žymiai daugiau nei vien gražūs paveiksliukai ar kasdienės istorijos. Tai – įkvėpimas, nauji receptai, naujos vietos, nauji žmonės.

Šiandien jums atrinkome 10 geriausių lietuviškų veganiškų arba prijaučiančius veganų idėjoms „Instagram“ paskyrų, kurias privalo sekti ne tik veganai, bet ir visi, kurie neabejingi gardžiam ir skaniam maistui!

@antmedineslenteles


Maisto tinklaraštininkė, maisto fotografė bei knygos „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė, geriau žinoma kaip @antmedineslenteles, nėra veganė ir, kaip pati sakė, turbūt niekada ja ir netaps, tačiau tai jai netrukdo savo paskyroje dalytis nepaprastai skaniais, nuostabiai atrodančiais bei lengvai pagaminamais veganiškais receptais.

Verta sekti: jeigu ieškote įkvėpimo gaminti, nes šios fantastiškos nuotraukos jus tikrai įkvėps.

@augalybe


auGalybė yra 2016 metais pradėta kampanija, kurios tikslas – paskatinti Lietuvos restoranus, kavines bei visas kitas viešojo maitinimo įstaigas įtraukti kuo daugiau augalinių patiekalų į savo valgiaraščius. Jų dėka šiuo metu, kompanijos nariai yra 102 restoranai ir kavinės, kurie savo valgiaraščiuose turi bent vieną veganišką patiekalą.

Verta sekti: jeigu ieškote naujų vietų pavalgyti.

@solamitanutrition


Solamita Lukauskė, natūropatinės mitybos terapeutė bei knygos „Nauja draugystė su maistu“ autorė, savo paskyroje kalba apie pozityvią mitybą bei valgymo įpročius. Dažnai dalijasi mintimis apie maisto medžiagas, vitaminus ar mikroelementus bei kodėl jie yra svarbūs mūsų valgiaraščiuose.

Verta sekti: Jeigu norite daugiau sužinoti apie mitybą bei apie tai, ką ir kodėl mes turime valgyti.