Veršienos „osso buco“

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Veršienos „osso buco“



    6 asm.

    Gaminimas 2 val. 30 min.


    Reikia:

    • 50 g miltų

    • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

    • 1 svogūno

    • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

    • 1 l mėsos sultinio

    Gremolatai:

    • 1 skiltelės česnako

    • 3–4 šakelių petražolių

    • ½ citrinos žievelės

    • 1 stiklinės baltojo vyno

    • 50 g sviesto

    • 2 kg veršienos kulninės gabaliukų

    1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį aliejaus bei sviesto mišinyje keptuvėje.

    2. Žirklėmis ar peiliu nuo kulninės nupjaukite odeles. Mėsos gabaliukus apvoliokite miltuose.

    3. Kai svogūnai taps skaidrūs (reikės kepti apie 15 min.), į keptuvę ant jų dėkite veršieną ir apkepkite iš abiejų pusių. Tuomet supilkite vyną, leiskite jam išsigaruoti ir pagardinkite druska bei pipirais. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir troškinkite nustatę mažą kaitrą apie 1,5 val.

    4. Gremolatai labai smulkiai sukapokite petražoles, česnaką ir gabalėlį citrinos žievelės.

    5. Patiekite kulninę pabarstę gremolata.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg