Daržovių grilis: kokios daržovės tinka labiausiai?
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Daržovių grilis: kokios daržovės tinka labiausiai?

Pagaliau ir vėl puikus metas daržoves ne tik troškinti, virti, skrudinti, bet ir grilinti. Atraskite naujus ar jau primirštus skonius. Kas tinka ir kaip grilinti daržoves žurnalo VERDU IR KEPU vyr. redaktorės Elžbietos Monkevič patarimai:



1. Jeigu turite mėgstamų daržovių, aliejaus, druskos ir ugnies – žinokite, jūs turite viską, ko reikia šiam procesui. Tas pats pasakytina ir apie keptas daržoves.

2. Kaitra! Minkštesnes daržoves kepkite stipresnėje kaitroje bet trumpiau, kietesnes – silpnesnėje, bet ilgiau. Pvz. burokėliai – juos tikrai verta kepti ant grilio, tik dėkite juos ant grotelių taip, kad nesiliestų su kitomis daržovėmis. Kepkite apie 30 min.

3. Jeigu pjaustote daržoves, pjaustykite taip, kad vienodų daržovių būtų vienodi gabaliukai.

4. Gabaliukai turi atitikti ir iešmą, ir groteles – neturi būti maži, kad iešmas juos sudraskytų ir neturi būti maži, kad nukristų tarp grotelių.

5. Prieš kepdami daržoves tik aptepkite aliejumi. Sūdykite tik po kepimo.

6. Marinuokite daržoves po kepimo – šiltos jos labiau prisigers marinato. Jei marinate yra medaus, cukraus, saldžių sirupų ir sulčių, jį naudokite tik po kepimo, priešingai daržovės gali sudegti.


7. Įsitikinkite, kad daržovės yra labai gerai nusausintos ir nuimti marinato likučiai, jei jį naudojote prieš kepimą.

8. Rinkitės sezonines daržoves – tvirtas, sultingas, su geru minkštimu.

9. Jeigu baklažaną naudosite salotoms, kepkite jį visą, nenuluptą. Jei patieksite kaip garnyrą – galite supjaustyti storokomis riekelėmis.

10. Paprikas kepkite visas, po kepimo dar karštas padėkite į sandariai uždaromą indą ir palaikykite 10 min. – tai padės geriau jas nulupti.

11. Cukinijas, patisonus, moliūgus rinkitės nedidelius, kad viduje nebūtų daug sėklų.

12. Pabandykite kepti svogūną ir česnaką – nustebsite, kokie jie skanūs.


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Iešmelių kombinacijos:

  • Žalioji cukinija pakaitomis su geltonąja.

  • Žalioji cukinija, sulankstyta šoninės riekelė, džiovintos slyvos. Tik slyvas imkite minkštas.

  • Įvairios margos daržovės pakaitomis – bet stenkitės derinti vienodos konsistencijos daržoves, kad greitai kepančiosios neištižtų, kol iškeps tvirtesnės.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg