Gal pavalgom: kitokie vafliai ir čirviniai blynai pagal Alfą ir Agnę
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Gal pavalgom: kitokie vafliai ir čirviniai blynai pagal Alfą ir Agnę

Agitacijas valgyti pusryčius ir priminimus, kad tai – svarbiausias dienos valgymas, girdime nuolatos. Jei nusibodo kiekvieną rytą kramsnoti sumuštinius, virtis košes ar šaukštu kabinti jogurtus, siūlome atrasti naujų ir nepaprastai gardžių idėjų iš Alfo Ivanausko ir Agnės Jagelavičiūtės receptų kolekcijos.

Kaip ir galima tikėtis iš stebinti ir eksperimentuoti mėgstančio Alfo, jo pusryčių lėkštėje susitinka netikėta kompanija. Sluoksniuotos tešlos vaflius jis gardina pelėsiniu sūriu ir mangais. Sakysite, kad tokia dienos pradžia skamba labai prabangiai? O kodėl gi ne? Be to, kaip sako pats Alfas, toks patiekalas gali tapti ir puikiu užkandžiu vakare prie vyno ar šampano.

Jei norite prisiminti vaikystę ir kepamų čirvinių blynų aromatą, išbandykite Agnės receptą. Čia, rodos, tokio paprasto ir visiems pažįstamo patiekalo skonį pakeis specialus padažas iš grietinės, mangų ir pasiflorų. Tokie pusryčiai įkraus geros nuotaikos visai dienai.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


Sluoksniuotos tešlos vafliai su pelėsiniu sūriu ir mangais pagal Alfą

4 asm.

  • Reikia:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 100 g rokforo sūrio

  • 1 mango

  • 100 g aviečių arba gervuogių

  • labai smulkių žalumynų arba daigų (papuošti)

  1. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite kvadratėliais, kad tilptų į vaflinę.

  2. Kepkite tešlos kvadratėlius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus.

  3. Patiekite juos apibarstę trupintu rokforo sūriu ir uogomis.

  4. Iš mango išskobkite rutuliukus naudodami specialų šaukštelį arba supjaustykite smulkiais kubeliais. Papuoškite žalumynais.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.


Luko Griciaus nuotr.


Čirviniai blynai pagal Agnę

4 asm.

Reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 2 šaukštų cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 200 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 125 g lydyto sviesto

  • 100 ml pieno

  • Padažui:

  • 150 g grietinės

  • 1 mango

  • kelių šviežių pasiflorų arba 1 šaukšto pasiflorų sirupo

  1. Kambario temperatūros kiaušinius plakikliu suplakite su cukrumi.

  2. Sviestą ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite.

  3. Į kiaušinių ir cukraus plakinį suberkite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Po truputį supilkite pieną ir ištirpintą sviestą.

  4. Gerai išmaišykite ir kepkite vaflius gerai įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus.

  5. Paruoškite padažą: mangą nulupkite ir jo minkštimą sutrinkite su grietine.

  6. Pasiflorų minkštimą įmaišykite į padažą arba tiesiog sudėkite ant viršaus.


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg