top of page

Tiršta grybų sriuba su orkaitėje keptais kopūstais


tiršta grybų sriuba su orkaitėje keptais kopūstais, Alfas vienas namuose, receptai

Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA


Reikia:

  • ½ vidutinio dydžio baltojo kopūsto

  • Kelių savojinio kopūsto lapų (nebūtina)

  • 1 didelės morkos

  • 1 svogūno

  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Sviesto (kepti)

  • 2 didelių saujų mėgstamų grybų (voveraičių, baravykų, rudmėsių, pievagrybių)

  • 1 skiltelės sutrinto česnako

  • Geros saujos džiovintų baravykų 

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 40 g smulkintų svogūnų laiškų

  • Laiškinio česnako arba petražolių (patiekti)

Sultiniui:

  • 2 šviežių LAPINO PUOTA ančiukų kulšelių

  • Šlakelio aliejaus (kepti)

  • Žiupsnelio SANTA MARIA kalendrų sėklų

  • Žiupsnelio SANTA MARIA kmynų

  • Po kelis žirnelius SANTA MARIA juodųjų ir kvapiųjų pipirų

  • Žiupsnelio SANTA MARIA sodo prieskoninių žolelių mišinio

  • 2 lauro lapų

  • 1 svogūno  

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos arba 1 ekologiško MAGGI sultinio kubelio

1. Kulšeles pakepkite aliejuje ir sudėkite į puodą. Suberkite prieskonius ir stambiai supjaustytą svogūną.

2. Kopūstus supjaustykite peiliu. Morką sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Daržoves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, permaišykite ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol kopūstai išsitroškins. Sudėkite į paruoštą sultinį ir viską pavirkite 10–15 min. Galiausiai sudėkite džiovintus baravykus.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite stambiai pjaustytus grybus. Greitai apkepinkite ant kaitrios ugnies. Kai baigs kepti, sudėkite česnaką ir suberkite svogūnų laiškus. Dar šiek tiek pakepkite.

4. Iškepusius grybus sudėkite į sultinį ir pavirkite dar iki 15 min. Patiekite apibarstę prieskoninėmis žolelėmis.

ALFO PATARIMAI:

· Jei esate vegetaras, rinkitės savo mėgstamiausią sultinį iš daržovių.

· Grybų sriubos nepervirkite! Jai pakaks vos 15 min.

· Sriubą virkite puodą uždengę dangčiu.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page