top of page

Sočios jautienos „steiko“ salotos su ypatingu keptų vynuogių padažu




Reikia:

Padažui:

  • Saujelės besėklių tamsiųjų vynuogių (~20 uogų)

  • 5–6 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 1–2 šaukštų WOW MAMA padažo „BBQ sauce black garlic“

  • 3–4 alyvuogių aliejaus

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio tarkuoto imbiero

Salotoms:

  • Alyvuogių aliejaus (kepti)

  • 1 KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnio „Black Angus“

  • Rozmarino šakelės (kepti)

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Telicherry“

  • 50 g gražgarsčių ar kitų salotų lapų

  • 3–4 morkų

  • KIETAVIŠKIŲ geltonųjų slyvinių pomidorų

  • KIETAVIŠKIŲ avietinių pomidorų

  • 1 prinokusio avokado

  • 100–150 g konservuotų pupelių

  • 40–50 g kietojo sūrio

  • ½ raudonojo svogūno

1. Vynuoges, raudonojo vyno actą, WOW MAMA padažą „BBQ sauce black garlic“ sumaišykite kartu nedidelėje kepimo formoje, tinkančioje kepti orkaitėje, ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol padažas sutirštės. Taip pat galite kepti keptuvėje ant kaitlentės. Masę atvėsinkite.

2. Keptas vynuoges su susidariusiu padažu sudėkite į trintuvo indą, viską sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite 3–4 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite smulkintą česnaką ir imbierą.

· Stipriai įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus, dėkite KITCHEN ME sausai brandintos jautienos didkepsnį „Black Angus“, dėkite rozmarino šakelę. Kepkite didkepsnį iš kiekvienos pusės po 3–4 min. arba iki norimo iškepimo lygio. Pirmiausia turi susidaryti apačioje plutelė ir tik tada apverskite, priešingu atveju didkepsnis prilips, jūs jį suplėšysite. Iškepusį didkepsnį išimkite, palikite „pailsėti“ bent 5 min., tuo tarpu pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

· Gražgarstes ir kitus salotų lapus užmerkite labai šaltame vandenyje 10–15 min. Taip salotos taps dar labiau traškios.

· Sudėkite salotų lapus į bendrą patiekimo lėkštę, ant viršaus užtarkuokite morkų, sudėkite pjaustytus skiltelėmis KIETAVIŠKIŲ geltonuosius slyvinius pomidorus ir KIETAVIŠKIŲ avietinius pomidorus, sudėkite pasmulkintą avokadą ir pupeles, pabarstykite kietojo sūrio plonomis riekelėmis, įdėkite raudonojo svogūno išskirstytus pusžiedžius ir padėliokite supjaustyto didkepsnio riekeles. Ant viršaus užpilkite padažo.



ALFO PATARIMAI

· Jeigu naudosite vynuoges su sėklomis, būtinai jas išimkite.

· Vynuogių padažas puikiai tiks ir prie kitų salotų su jautiena, taip pat prie kietojo sūrio.

· Gražgarstės šiose salotose ypač svarbios, nekeiskite jų kitomis salotomis.

· Pomidorų nelaikykite šaldytuve.

· Kuo daugiau rūšių pomidorų panaudosite, tuo spalvingesnės bus salotos.

· Tarkuotos morkos salotoms priduodą traškumo, naudokite morkas ne tik šiose salotose.

· Jeigu neturite avokado, galite pabandyti pakeisti jį pupelėmis.

· Jeigu salotas gaminate iš anksto. Svogūnus dėkite prieš pat patiekdami. Svogūnų aitrumą galite nuslopinti, jei nuplikysite svogūnus verdančiu vandeniu.

· Svarbu!!! Didkepsnį vartykite tik tada, kai jau susidarė apatinė plutelė.

· Visada galite salotas papildomai pasūdyti, įberti pipirų arba pagardinti ypač tyru alyvuogių aliejumi.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page