Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Silkės užkandis su avokadais ir žaliaisiais žirneliais



4 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • 4 gabaliukų tradicinės VICI silkės filė su Himalajų druska

  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • 1 trumpavaisio agurko

  • 1 nedidelio obuolio

  • Ryšelio svogūnų laiškų (arba pagal skonį)

  • Kelių šakelių krapų

  • 2 vid. dydžio avokadų

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • 80 g švelnaus skonio salotų lapų (špinatų, aisbergo, sultenių, romaninių)

Padažui:

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukšto medaus

  • 3 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų citrinų sulčių

  • Žiupsnelio druskos

1. Plonais šiaudeliais supjaustykite agurką ir obuolį. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2–3 min., nukoškite. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnus. Sumaišykite su žirneliais, agurku ir obuoliu.

2. Sumaišykite visus ingredientus padažui. Supjaustykite tradicinės VICI silkės filė su Himalajų druska.

3. Avokadus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, nulupkite. Avokadų puseles supjaustykite plonomis riekelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis.

4. Lėkštėje iš riekelių suformuokite bortelius, į vidų įdėkite šiek tiek salotų lapų, paruoštų salotų, ant viršaus uždėkite silkės ir užpilkite padažu.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg