top of page

Sekmadienio meditacijai: keturi padažai makaronams

Makaronai be padažo tai tarsi tortas be kremo. Susipažinkite su dar keturiais padažais, kurie paįvairins makaronų patiekalus.




Šoninės ir grybų padažas


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.


Reikia:

400 g šaltai rūkytos šoninės

300 g džiovintų grybų

250 g pomidorų tyrės („passata“)

2–3 svogūnų

Alyvuogių aliejaus (kepti)

Druskos, juodųjų pipirų


  1. Užmerkite grybus ir palikite pusvalandžiui. Smulkiai supjaustykite svogūnus. Juos apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.

  2. Gabaliukais supjaustytą šoninę, dėkite ant svogūnų ir kepkite toliau. Suberkite nusunktus grybus ir supilkite pomidorų tyrę.

  3. Kepkite 5 min. Pagardinkite druska ir pipirais.


Pomidorų, šoninės ir svogūnų padažas


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.


Reikia:

700 g pomidorų tyrės

2–3 svogūnų

150 g šaltai rūkytos šoninės

1–2 ančiuvių

Alyvuogių aliejaus (kepti)

1 skiltelės česnako

Kelių lapelių šviežio baziliko

Druskos, juodųjų pipirų


  1. Į keptuvę dėkite ančiuvius, česnako skiltelę, įpilkite aliejaus ir pakaitinkite, kol ančiuviai „ištirps“. Berkite smulkiai supjaustytus svogūnus, apkepkite juos. Taip pat sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą šoninę ir kepkite 3–4 min. Po to supilkite pomidorų tyrę ir troškinkite 10–12 min.

  2. Pabaigoje įmeskite baziliko lapelių, įberkite druskos irpipirų.


Jautienos ir brokolių padažas


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.


Reikia:

400 g jautienos faršo

200 g brokolių

200 g vyšninių pomidoriukų

1 skiltelės česnako

Alyvuogių aliejaus (kepti)

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų


  1. Brokolius išskaidykite žiedynais ir susmulkinkite, pomidorus perpjaukite pusiau. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, dėkite skiltelę česnako. Pakepę česnaką sudėkite jautienos faršą ir apkepkite.

  2. Kitoje keptuvėje apkepkite arba apvirkite brokolius. Juos dėkite į keptuvę su faršu. Taip pat sudėkite pomidorus ir 3–4 min. pakepkite nustatę nedidelę kaitrą.

  3. Pagardinkite druska ir pipirais.


Smidrų, vyšninių pomidorų ir rikotos padažas


4 asm.

Gaminimas 5 min.

Kepimas 10 min.


Reikia:

150 g smidrų

150 g vyšninių pomidoriukų

250 g rikotos

1 skiltelės česnako

Alyvuogių aliejaus (kepti)

Žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų


  1. Nuvalytus smidrus smulkiai supjaustykite, viršūnėles atidėkite (papuošti) ir apkepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Pomidorus perpjaukite pusiau.

  2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite skiltelę česnako. Pakepę česnaką suberkite likusius smidrus, trumpai apkepkite, po to sudėkite pomidorus ir taip pat trumpai apkepkite. Galiausiai sudėkite rikotą.

  3. Kepkite ant nedidelės kaitros 2–3 min. Pasūdykite, įberkite pipirų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page