top of page

Riešutinis sūrio pyragas (Receptas)

Kreminis sūrio įdaras ir traškus pagrindas: kas gali būti geriau? Riešutinio sūrio receptas. pagal kurį desertą pagaminsite greitai, lengvai ir smagiai.


riešutinis sūrio pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.


Sūrio pyragui paruošti reikia:

Plutelei paruošti:

  • 285 g krekerių

  • 120 g minkšto sviesto

Riešutų sluoksniui pagaminti:

  • 170 g DANNSUKER drėgnojo cukraus ,,Farinas“

  • 1,5 šaukšto krakmolo

  • 75 g lydyto sviesto

  • 2 kiaušinių

  • 100 g smulkiai kapotų karijų

  • 70 g smulkiai kapotų graikinių riešutų

Sūrio sluoksniui paruošti:

  • 700 g kreminio sūrio (,,Philadelphia“)

  • 150 g DANNSUKER cukraus

  • 2 šaukštų miltų

  • 4 kiaušinių

  • 80 g grietinės

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto


1. Paruoškite plutelės trupinius: maisto smulkintuvu sutrinkite krekerius su minkštu sviestu ir lengvai spausdami kepimo formą padenkite trupinių sluoksniu. Kepkite apie 10 minučių iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Prikaistuvyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir kaitinkite, kol užvirs. Tada sumažinkite kaitrą ir nuolat maišydami kaitinkite 8–10 minučių, kol masė sutirštės.

3. Supilkite masę ant krekerių sluoksnio ir leiskite atvėsti.

4. Paruoškite sūrio sluoksnį: maišytuvu išplakite sūrį, suberkite cukrų ir miltus. Plakdami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite grietinę ir vanilės ekstraktą.

5. Supilkite sūrio masę į kepimo formą ant krekerių ir riešutų sluoksnių, kepkite valandą iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį pyragą palikite dar valandą pastovėti išjungtoje ir uždarytoje orkaitėje. Išėmę gerai atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page