Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Vaidotas iš „The Roop“: „Prie pusryčių sėdu apie pusę devynių!"

Kad charizmatiškoji mūsų eurovizinė viltis, geltonuoju virusu visus apkrėtusi grupė The Roop" ir jos lyderis Vaidotas Valiukevičius yra nepriekaištingai disciplinuoti, dabar žino visa Europa. Ir ta neabejotinai didina sėkmės šansus, nes, žinia, sėkmė yra ne dovana, o sprendimas.

Prieš keletą metų Vaidotas priėmė rimtus sprendimus ir savo mityboje.



Esate pusryčių ar vakarienės žmogus? Galite pradėti dieną nepusryčiavęs?

Jeigu reikia, dieną galiu pradėti visaip, bet šiaip pusryčiai man patinka, nes tai yra geros dienos pradžia. Atsikeliu, pasimankštinu, prie pusryčių sėdu apie pusę devynių.


Kokie tie tradiciniai Vaidoto pusryčiai?

Turiu ratelį patiekalų, kurie vis sukasi". Mano pusryčiai skanūs ir nors skamba labai paprastai, bet jie yra nepaprasti. Papasakosiu.

Pavyzdžiui, grikių neperverdu, svarbu, kad jie išlaikytų stangrumą. Ant viršaus dedu supjaustytą avokadą, smulkintus pomidorus, plėšytus šviežius bazilikų lapelius, pašlakstau alyvuogių aliejumi, nubarstau lukštentomis kanapių sėklomis.

Avižų košei perku ne greito paruošimo, o normalias. Pirmiausia pasiruošiu sausą avižų mišinį su kokosų drožlėmis, kakavos milteliais, cinamonu, druska, šiek tiek ciberžolės ir smulkinta imbiero šaknimi. Tada šitą sausą mišinį užpilu karštu vandeniu ir palieku brinkti. Kol brinksta, pjaustau vaisius: bananus ar obuolius, mangą ir pan. Kai košė išbrinksta, jos viršų patepu riešutų sviestu ir sudedu vaisius. Jeigu norite, kad būtų dar skaniau, reikėtų rinktis gerai prinokusius bananus ir juos pakepti keptuvėje su kokosų aliejumi bananai karamelizuojasi.

Gaila, kad sorų kruopos yra pamirštos, nes jos yra labai fainas dalykas. Išverdi, galima su šiek tiek ciberžolės, kad būtų dar geltoniau, įdedi truputį alyvuogių aliejaus, kad turėtų riebaliuko, gerai sumaišai, o ant viršaus dedi pomidorus, agurkus, kurie suteikia traškumo, žalios cukinijos gabalėlių, alyvuogių ir žalėsių baziliko arba petražolių, svogūnų laiškų, dar prieskonių ir viskas! Sorų kruopas galima pasigaminti ir saldžias: ant viršaus tada pilu kokosų jogurto, užberiu šaldytų arba šviežių uogų.

Mėgstu gaminti maistą. Mano Deimantė vis sako, kad nė vienas restoranas nėra toks geras kaip namų.