Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Per naktį raugintų ypatingai traškių ridikėlių receptas

Jeigu mėgstate ridikėlius ir įvairiausius patiekalus su jais, būtiniausiai išbandykite per naktį raugintų ridikėlių receptą.

Beje, pagal šį receptą galima marinuoti ir morkas, ir agurkėlius. Skanaus traškumo!


marinuoti ridikėliai, Alfo Ivanausko receptas

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


Raugintiems ridikėliams pagaminti reikia:

  • 1 l vandens

  • 1 šaukšto DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 1 kupino šaukšto paprastos druskos

  • 3–4 česnako skiltelių

  • Kelių krieno šaknies gabalėlių

  • 3–4 laurų lapų

  • Kuokštelio krapų kotelių

  • Kelių gvazdikėlių

  • 1 kg ridikėlių

  1. Į vandenį suberkite DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“ ir druską. Viską gerai išmaišykite.

  2. Peiliu sutraiškykite neluptas česnako skilteles, supjaustykite krieno šaknį ir dėkite į puodą kartu su smulkintais laurų lapais, krapų koteliais ir gvazdikėliais.

  3. Nuplaukite ridikėlius. Nenupjaukite apatinės jų dalies, tik viršuje nuplėšykite lapus. Dėkite juos į puodą ir užpilkite paruoštu vandeniu.

  4. Ridikėlius prislėkite (uždenkite lėkštute ir uždėkite, kokį nors sunkesnį daiktą). Taip juos laikykite kambario temperatūroje 16–24 val. Tokius ridikėlius jau galite ragauti arba dėti į šaldytuvą ir laikyti ten. Šaldytuve ridikėliai gali būti apie 4–5 dienas. Bet užtikrinu