top of page

Pavasariškas biskvitinis tortas su citrininiu kremu ir mėlynėmis

Tortas žavus ne tik savo išore, bet ir gaiviu pavasariniu skoniu. Tikrai neliks jam abejingų ragautojų!


biskvitinis tortas su mėlynėmis, Alfo receptas, vmg

Dydis: 16 cm skersmens torto forma

Gaminimas 1 val.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 160 °C


Biskvitiniam tortui iškepti reikia:

4 vnt. biskvitų:

  • 260 g sviesto

  • 4 kiaušinių

  • 420 g cukraus

  • 400 g miltų

  • 4 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

  • 260 ml pieno

  • Žiupsnelio druskos

Baltyminio kremo gaminimui:

  • 3 kiaušinių baltymų

  • 150 g cukraus

  • Šaukštelio citrinų rūgšties

Citrininio kremo gaminimui:

  • 2 kiaušinių

  • 2 citrinų sulčių

  • 35 g sviesto

  • 120 g cukraus

Įdarui – mėlynių uogienės


Biskvitų gaminimas

1. Cukrų išmaišykite su išlydytu sviestu, į masę įsijokite miltus, druską, kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite. Tada supilkite pieną ir vėl išmaišykite.

2. Biskvitus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.


Citrininiam kremui citrinų sultis sumaišykite su cukrumi. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite. Perpilkite masę į puodą, įdėkite sviestą ir virkite, kol kremas sutirštės.


Baltyminiam kremui kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų, pamažu įmaišykite cukrų ir citrinos rūgštį.


Torto surinkimas:

Biskvitus pertepkite citrininiu kremu ir mėlynių uogiene. Tada aptepkite baltyminiu kremu ir puoškite tortą, kiek tik leidžia jūsų vaizduotė!


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page