top of page

Palikite visus be žado: sultinga antiena ir karamelizuoti vaisiai sukurs prabangos skonį


Norite savaitgalį paruošti ką nors ypatingo ir nustebinti artimuosius ar į svečius užsuksiančius draugus? Turime jums idėją, kurią įgyvendinę susižersite visų komplimentus. Paruoškite sultingą antieną, kuriai prabangos skonį suteiks karamelizuoti vaisiai. Skamba sudėtingai? Patikėkite, ilgai virtuvėje trypčioti nereiks, o rezultatas – pasakiškas!

Sultinga antienos krūtinėlė

Jums reikės:

1 anties filė

½ apelsino

1 kriaušės

1 persiko

50 g sviesto

50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

50 ml brendžio, viskio arba kitokio stipraus gėrimo

4-5 šakelių čiobrelių

Druskos, šviežiai grustų juodųjų pipirų

  1. Įpjaukite anties filė odą. Dėkite į įkaitintą keptuvę oda į apačią, kartu sudėkite čiobrelius. Kepkite apie 4-5 min, apverskite ir prilaikydami filė žnyplemis apkepkite iš visų pusių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Išimkite filė ant lėkštės ir palikite 5-6 min. „pailsėti“.

  2. Nulupkite apelsinų žievelę plonu sluoksniu, supjaustykite vaisius skiltelėmis.

  3. Suberkite į keptuvę DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, palaipsniui kaitinkite, kol cukrus pradės lydytis, sudėkite vaisius, apelsinų žievelę. Trumpai apkepkite. Sudėkite sviestą ir supilkite alkoholinį gėrimą. Padekite degtuku ir palaukite, kol spiritas išdegs.

  4. Iškepusią anties filė supjaustykite ir sudėkite lėkštėje. Šalia patiekite karamelizuotus vaisius.

Norite pamatyti gaminimo procesą? Siūlome peržiūrėti „VirK Akademijos“ vaizdo pamoką. Čia kulinarinius įgūdžius galite tobulinti visiškai nemokamai, o jums padės savo sričių profesionalai! Svarbu: visą turinį gali matyti tik registruoti vartotojai.

Svarstote, ką patiekti desertui? Išbandykite purius keksiukus su netikėtu įdaru!

Ieškote daugiau galimybių tobulinti kulinarinius įgūdžius ir išbandyti gardžiausius receptus? Registracija trunka vos kelias minutes!

Naujausi įrašai

bottom of page