top of page

Nustebinkite tėtį: Skandinavijos įkvėptas sumuštinis su silke ir lašiša


Tegul Tėčio dienos proga visų dievinama silkė atsigula į kitokius nei įprasta patalus. Suomijoje, „iittala“ showroome, viešėjęs Alfas Ivanauskas dalijasi originaliu silkės ir lašišos sumuštinio receptu, kuris gaivumu ir netikėtu skoniu užtikrintai nukonkuruos kitus šventinio stalo patiekalus.


„Silkė mėgstama ne tik skandinavų. Be šios žuvies patiekalų lietuviai irgi negali gyventi, o ypač – ruošdami švenčių stalą. Todėl Tėvo dienos progai parinkau receptą, kuriame silkė atgimsta nauju amplua, glaudžiai bendradarbiaudama su ne mažiau lietuvių mėgstama lašiša. Beje, dviejų žuvų mikso bijoti nereikia. Priešingai – lašišos ir silkės derinys yra šio patiekalo vinis“, – receptą pakomentavo „iittala“ showroome viešėjęs Alfas Ivanauskas, pridurdamas, kad šis greitai pagaminamas silkės burgeris ypač gaiviai kvepia ir lėkštėje atrodo superstilingai.


Reikės:

  • Žiupsnelio ciberžolės

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų Dižono garstyčių

  • Kelių šakelių krapų (azijietiškos virtuvės mėgėjai gali juos pakeisti kalendromis)

  • 1 šaukšto medaus

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • 1 nedidelio šviežio agurko

  • Dviejų rūšių žuvies: silkės ir parūkytos lašišos

  • Duonos čiabatos

Kaip gaminti Pailgomis įstrižomis juostelėmis supjaustome abi žuvis ir agurką. Viską sudedame į dubenį, užpilame padažu (jis gaminamas labai paprastai: maišome aliejų, garstyčias, medų ir žiupsnelį ciberžolės, iki susidarys vientisa masė) ir išmaišome. Gautą įdarą dedame ant paskrudintos duonos, pabarstome smulkintais krapais ir uždengiame duonos rieke.



Naujausi įrašai

bottom of page