top of page

Makaronai su žaliuoju brokolių ir žirnelių padažu – jūsų vertas greitukas!




2 asm.

Gaminimas 10 min.


Reikia:


  • 200 g makaronų (spagečių arba fettuccine)

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • 250 g brokolio

  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • 250 ml grietinėlės

  • 1 šaukšto pesto

  • Žiupsnelio druskos


  1. Makaronus išvirkite.

  2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.

  3. Brokolį supjaustykite žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 1 min. Šaldytus žirnelius irgi užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol atšils.

  4. Į keptuvę su svogūnais sudėkite brokolius ir žirnelius, supilkite grietinėlę, sudėkite pestą ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite.

  5. Makaronus patiekite su padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page