top of page

Labai gaivi šalta agurkų sriuba su silke nepaliks abejingų



Laidą ir patiekalo video receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 1 rauginto agurko

  • 2 KIETAVIŠKIŲ trumpavaisio agurko

  • 1 nedidelio raudonojo svogūno

  • 1 šaukšto baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 5–6 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 1 silkės filė

  • Ryšelio krapų

  • Juodos duonos skrebučių

1. Supjaustykite raugintą agurką į kelias dalis, KIETAVIŠKIŲ trumpavaisį agurką supjaustykite pusiau, vieną pusę supjaustykite į 2–3 dalis, o likusią pusę supjaustykite plonais griežinėliais. Raudonąjį svogūną irgi supjaustykite plonais pusžiedžiais.

2. Plonus agurko griežinėlius ir svogūno pusžiedžius pašlakstykite baltojo vyno actu, pabarstykite druska, žiupsneliu DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir palikite trumpam pasimarinuoti.

3. Likusius agurkus bei SPILVA marinuotus agurkėlius sutrinkite trintuvu. Dėl geresnės konsistencijos įpilkite truputį marinuotų agurkėlių marinato. Agurkus taip pat galite sutrinti ir kokteilinėje.

4.  Pagal skonį įberkite druskos, jeigu reikia – įpilkite šiek tiek baltojo vyno acto arba agurkėlių marinato ir žiupsnelio cukraus.

5. Silkės filė supjaustykite išilgais gabaliukais.

6. Į lėkštę dėkite sriubos, visą jos paviršių užklokite pamarinuotais agurkų griežinėliais ir raudonojo svogūno pusžiedžiais, o ant viršaus uždėkite silkės gabaliukus. Pabarstykite krapais ir duonos skrebučiais.


ALFO PATARIMAI

· Duonos skrebučius paruoškite iš anksto: juodą ruginę duoną supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska bei tarkuotu česnaku ir paskrudinkite orkaitėje.

· Sriubos skonį subalansuokite actu ir cukrumi.

· Puikiai tinka su keptomis bulvėmis.

· Patiekite stipriai atšaldytą.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page