top of page

Kreminis vieno kilogramo obuolių pyragas iš Prancūzijos

Alfas rekomenduoja šį, kiek patobulintą, prancūzišką obuolių pyragą suvalgyti per dvi dienas, tačiau tiesa ta, kad jis dingsta greičiau nei per dvi valandas. Labai labai daug obuolių, mažai tešlos, kreminė tekstūra ir visas jis tiesiog sutirpsta burnoje. Greitai pagaminamas, greitai suvalgomas ir neužmirštamas. Jeigu neišsirenkate, kokį pyragą šiandien kepti, tai kepkite šį !

Prancūziškas obuolių pyragas_pyrago receptas_obuolių pyrago receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Prancūziškam obuolių pyragui iškepti reikia:

  • 1 kg 200 g obuolių

  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių

  • 20–30 g romo

  • 2 kiaušinių

  • 100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 100 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 100 ml pieno

  • 50 g sviesto

  • DANSUKKER cukraus miltelių (pabarstyti)

  • Mėtų lapelių (patiekti)

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, dvigubu kepimo popieriaus sluoksniu išklokite formą (22 cm skersmens).

2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis pailgomis skiltelėmis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę, pašlakstykite sultimis ir užpilkite romu. Palikite trumpam pastovėti.

3. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“. Suberkite dalį miltų su kepimo milteliais ir SANTA MARIA cinamonu ir kruopščiai išmaišykite. Po truputį įmaišykite pieną, ištirpintą sviestą ir likusią tešlą. Išmaišykite ir tešlą palikite pastovėti 5 min. 

4. Nupilkite susidariusį skystį nuo obuolių, kol kas atidėkite – juo galėsite pašlakstyti jau iškepusį pyragą.

5. Tešlą supilkite į obuolius, atsargiai sumaišykite, kad nesulaužytumėte obuolių. Viską sukrėskite į kepimo formą.  

6. Kepkite apie 40 min. Pyragą aušinkite 15 min. formoje, o po to išimkite ant grotelių ir baikite aušinti ant jų. Patiekite pabarstę DANSUKKER cukraus milteliais ir mėtų lapeliais.


ALFO PATARIMAI:

  • ·Kad geriau susimaišytų, naudokite pašildytą pieną ir šiltą ištirpintą sviestą.

  • ·Suvalgykite pyragą per dvi dienas nuo iškepimo.

  • Iš obuolių likučių galite išvirti kompotą arba pasigaminti arbatos.

  • Pabandykite į šį pyragą įdėti ir kriaušių. 


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page