Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kepti avižiniai dribsniai su varške ir uogomis

Nei košė, nei pyragas. Įdomus ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio receptu džiaugiasi ne tik sveikuoliai.

Kepti avižiniai dribsniai su varške ir uogomis, vmg receptas

6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.


Keptiems avižiniams dribsniams su uogomis ir varške reikia:

  • 200 g avižinių dribsnių

  • 4 kiaušinių

  • 200 ml pieno

  • 200 g pusriebės varškės

  • 50 g medaus

  • 1 šaukštelio malto cinamono

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • Įvairių uogų (patiekti)

1. Kiaušinius sumaišykite su varške ir medumi. Supilkite pieną.

2. Avižinius dribsnius sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių-pieno masę. Išmaišykite, pasūdykite ir palikite pastovėti 10 min.

3. Viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą – gali būti apskrita arba stačiakampė – svarbu, kad nebūtų labai aukštas sluoksnis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.

4. Patiekite su uogomis.


Skanaus!