top of page

Itališka duona pagal Michele Sorrentino




~3 kg duonos reikia:

  • 1,7 l vandens

  • 2,7 kg miltų

  • 40 g druskos

  • 3 g šviežių mielių


  1. Supilkite į dubenį drungną vandenį, suberkite druską, gerai išmaišykite, kad druska ištirptų.

  2. Sutrupinkite mieles ir jas kruopščiai išmaišykite su pasūdytu vandeniu. Nedidelėmis porcijomis palaipsniui įmaišykite miltus. Išimkite tešlą iš dubens ir jau minkykite ant darbastalio - tešlą delno pagrindu tempkite į priekį, o po to sulenkite atgal. Pabaigoje suformuokite rutulį, visus nelygumus suslėpdami įvyniojant į vidų.

  3. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite kildintis mažiausiai nakčiai arba parai šaltoje vietoje.

  4. Duonai su sėklomis paimkite gabaliuką (~350 g) jau pakilusios tešlos, jį ištempkite. Stenkitės, kad jis būtų lygus. Jį išplokite, pabarstykite sėklomis

  5. Įvyniokite sėklas į vidų, iš karto iš vienos pusės, po to iš kitos pusės. Suformuokite kepaliuką, į viršų įspauskite sėklų. Lygiai tokiu pat būdu įvyniokite alyvuoges

  6. Įpjaukite kepaliuką įstrižai keliose vietose. Sudėkite kepaliukus į skardą, pabarstytą miltais. Kildinkite apie 45 min. Kepkite 35 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page