top of page

Gydytoja Jelena Tulčina išdavė, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso ir parodė, kas jos šaldytuve

Jaučiate, kad virusas spraudžia Jus į kampą?

Disciplina, higiena, muzika, šypsena, geras miegas ir... mažiau maisto. Jeigu nesilaikysite šių taisyklių, jokia sveikesnė mityba, deja, neišgelbės. Bet jeigu laikysitės, tam tikri mitybos principai jus dar labiau sustiprins. Tuo įsitikinusi gydytoja, natūralios medicinos šalininkė Jelena Tulčina.




Gydytoja, kaip Jūs gyvenate siaučiant virusui?  

Labai neblogai. Grįžusi iš kelionės po Ameriką dvi savaites išbuvau karantine, bet nė nepajutau, kaip prabėgo tos dienos: namus ir mintis susitvarkiau, valgiau tik veganišką maistą, o pirmas 36 valandas po kelionės badavau ir esu už tai labai dėkinga susiklosčiusioms aplinkybėms. Juk įprastai tokiam žingsniui reikėtų prisiversti, o dabar pavyko tarsi savaime.

Esu įsitikinusi, kad jeigu nežiūrėtume ar mažiau žiūrėtume televizorių, mąstytume pozityviau ir neapkrautume imuninės sistemos papildomais stresais, kurių daug gauname iš aplinkos, viskas kur kas greičiau pasibaigtų. 


Norite pasakyti, kad jeigu žmonės nuolat stebi plūstančią naujausią informaciją, komentuoja ir ja dalinasi savo feisbuko profiliuose, jų psichika užsiteršia ir tai kenkia mums taip, kad net nelabai svarbu, kaip maitinamės? 

Virusų buvo visada, žmonės išgyveno marus ir pan. pandemijas. Svarbiausia nebijoti. Būtinai saugotis,  laikytis taisyklių, tačiau nebijoti. Virusą pritraukia žmonės, kurie jo bijo, nes baimė užrūgština kraują, ląstelės patiria stresą, raudonieji ir baltieji kraujo kūneliai sprogsta, imunitetas silpsta. Todėl svarbiausia yra nebijoti. Pririškite avelę prie vilko: iš baimės ir streso ją infarktas ištiks gerokai anksčiau, nei vilkas ją suvalgys.

Šis virusas pavojingiausias senjorams. Man 65-eri, bet nesijaučiu esanti tokio amžiaus, nes viskas yra mūsų viduje, galvoje: jeigu nesinervinsime, nepanikuosime, būsime drausmingi, mąstysime pozityviai ir subalansuosime mitybą, viskas bus gerai. Dėl streso nusilpus imunitetui lėtinės ligos ir korona gražiai susigroja”. 

Būkime švarūs viduje ir stiprūs – viską atlaikysime. Dėvėkime kaukes, plaukime rankas ir iš namų eikime tik esant rimtam reikalui. O išėję po kauke šypsokimės – mūsų šypsena pritrauks kitų šypsenas ir... tai mus apsaugs. Pozityvumas yra stipri apsauga.

Rizikos grupėje yra žmonės, turintys viršsvorio, tie, kurių organizme daug toksinų, o jų daug,

jeigu žarnyne yra daug nesuvirškinto maisto, kuris rūgdamas išskiria toksinus: šie patenka į kraują ir silpnina imuninę sistemą. Viršsvoris, cukraligė, širdies problemos didina riziką užsikrėsti, o jeigu dar visko bijome! 

Dabar pats laikas savo subalansuoti imuninę sistemą, kuri priklauso ir nuo mūsų kraujo rodiklių, ir nuo minčių. Todėl mąstykite pozityviai, žiūrėkime vieni į kitus be pykčio, užsiimkite meno ar muzikos terapija ir ...viskas praeis.


Yra žmonių, kurie netiki psichologija, tik tuo, kas apčiuopiama, valgoma. Kokių produktų reikia turėti namuose, kad virusą įveiktume lengviau, būtume švaresni ir sveikesni? 

Produktai, kurių reikia turėti, yra labai paprasti, tačiau nereikia pulti daug jų prisipirkti.

Problema dabar ta, kad žmonės, kurie karantino yra įkalinti namuose, nelabai turi, ką veikti, pasiduoda žemoms vibracijos, todėl nori nuolat valgyti. Reikia vibracijas kelti aukščiau, sotintis" muzika, menu, gražiais santykiais. Šių dalykų dėka žmonės išgyveno sibirus ir kitus baisumus.

Korona virusas neužmuš žmogaus, jeigu jam nėra sąlygų gyventi žmogaus organizme. Virusas minta toksinais, kurių prisikaupia žmogaus kraujyje. Kaip tik todėl pasninkavimas, maisto kiekių mažinimas dabar yra labai naudingas. Nevalgykite dažniau nei kas šešias, aštuonias valandas. Jaučiate alkį, gerkite vandenį. Karantino metu būtų labai sveika numesti bent kelis kilogramus. 



Kokių produktų yra Jūsų namuose? 

Mano namuose yra įvairių kruopų grikių, kukurūzų, ryžių, sorų, turiu makaronų ir miltų be gliuteno, ryžių, grikių trapučių, lęšių, kurie yra labai geras augalinis baltymas. Viršsvorio turintiesiems miltai apskritai negerai, tačiau surišti” morkas arba cukiniją ir iš jų iškepti blynelių labai tinka. Visada turiu baltagūžių kopūstų, brokolių. Iš vienos daržovės galima prigaminti tiek daug skanių, sočių ir lengvai virškinamų patiekalų!.

Mėgstu išvirti veganiškų barščių. Vandenyje verdu bulves, kopūstus, morkas. Keptuvėje pakepu svogūną, pomidorų pastą, česnaką, suverčiu į vandenį su daržovėmis, gardinu lauro lapais, pipirais ir štai - labai skanūs barščiai! 

Žiedinius kopūstus, brokolius tiesiog apverdu vandenyje ir pakepinu keptuvėje ant aliejaus, paskaninu česnakais ir druska. Šalia patiekiu šviežių daržovių salotų. Šiltos daržovės su šviežiomis yra labai gera ir soti kombinacija.

Kasdien dvyliktą valandą valgau pusryčius: tarkuota kaliaropė su svogūnais, pašlakstyta moliūgų sėklų aliejumi. Jeigu noriu sočiau, suvalgau traputį. Vakare valgau veganiškų barčių ir man tiek užtenka.


Kokių produktų reikėtų vengti?

Karantino metu negalima valgyti produktų, kurie provokuoja atsirasti gleivių žarnyne, t. y. pieno produktų. Jeigu žmogus turi problemų su sveikata, jų reikėtų išvis atsisakyti. 

Pagal kinų mediciną, žarnynas ir plaučiai yra suporuoti organai, tad jeigu žarnyne kyla uždegimas, plaučiams irgi blogai. Taigi valgykite kuo daugiau, net 80 proc. augalinio maisto per dieną, žiūrėkite gerus filmus, klausykite geros muzikos ir juokitės! Kaskart, kai juokiamės, nors vieną mikrobą tikrai įveikiame!


Ačiū už pokalbį.


Visą ALFAS LIVE laidos įrašą su gydytoja Jelena Tulčina galite pažiūrėti ČIA. Būkime sveiki!


Naujausi įrašai

bottom of page