AŠ Ikona vmgonline

Gudrybės, dėl kurių jūsų salotos visuomet bus gardžios

Artėjant pavasariui, natūraliai norisi dažniau valgyti salotų.


Keli patarimai apie salotų gaminimą galbūt paskatins gamintis jų dažniau ir įvairesnių:


*Mėgstamų salotų užpilų, pirktinių ar pačių pasigamintų, visada turėkite po ranka. Dažniau pasigaminsite salotų, jei bus galimybė greitai apšlakstyti jas mėgstamu užpilu.


*Susipjaustykite žalių daržovių ir laikykite jas šaldytuve sandariuose maišeliuose ar dėžutėse – bus didesnė paskata įdėti jų į norimas salotas.


*Turėkite konservuotų salotų komponentų, kurie paįvairina skonį ar tekstūrą. Salotos gaminamos ne vien iš salotų lapų! Dėkite į jas alyvuogių, konservuotų pupelių, artišokų, kukurūzų, saulėje džiovintų pomidorų ir kt.


*Beje, salotų lapų yra ne viena rūšis, o pirkti būna ir kelių salotų mišinių.


*Nepamirškite baltymų. Sauja riešutų, sėklų ar keli gabalėliai sojos sūrio aprūpins organizmą baltymais ir suteiks salotoms traškumo. Kanapių sėklos ypač baltymingos, o moliūgų sėklose yra daug omega 3 riebalų rūgščių.


*Po vakarienės liko kruopų? Drąsiai berkite jų į salotas.


*Praktiškai visus pietų ar vakarienės likučius galima perkelti į salotas. Liko ryžių? Papjaustykite prie jų traškių salotų ir įpilkite azijietiško salotų užpilo. Liko pupelių, meksikietiškų paplotėlių su įdaru? Puiku – sudėkite visa tai ant salotų lapų – štai jums ir meksikietiškos salotos.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg