Gudrybės, dėl kurių jūsų salotos visuomet bus gardžios

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Gudrybės, dėl kurių jūsų salotos visuomet bus gardžios

    Artėjant pavasariui, natūraliai norisi dažniau valgyti salotų.


    Keli patarimai apie salotų gaminimą galbūt paskatins gamintis jų dažniau ir įvairesnių:


    *Mėgstamų salotų užpilų, pirktinių ar pačių pasigamintų, visada turėkite po ranka. Dažniau pasigaminsite salotų, jei bus galimybė greitai apšlakstyti jas mėgstamu užpilu.


    *Susipjaustykite žalių daržovių ir laikykite jas šaldytuve sandariuose maišeliuose ar dėžutėse – bus didesnė paskata įdėti jų į norimas salotas.


    *Turėkite konservuotų salotų komponentų, kurie paįvairina skonį ar tekstūrą. Salotos gaminamos ne vien iš salotų lapų! Dėkite į jas alyvuogių, konservuotų pupelių, artišokų, kukurūzų, saulėje džiovintų pomidorų ir kt.


    *Beje, salotų lapų yra ne viena rūšis, o pirkti būna ir kelių salotų mišinių.


    *Nepamirškite baltymų. Sauja riešutų, sėklų ar keli gabalėliai sojos sūrio aprūpins organizmą baltymais ir suteiks salotoms traškumo. Kanapių sėklos ypač baltymingos, o moliūgų sėklose yra daug omega 3 riebalų rūgščių.


    *Po vakarienės liko kruopų? Drąsiai berkite jų į salotas.


    *Praktiškai visus pietų ar vakarienės likučius galima perkelti į salotas. Liko ryžių? Papjaustykite prie jų traškių salotų ir įpilkite azijietiško salotų užpilo. Liko pupelių, meksikietiškų paplotėlių su įdaru? Puiku – sudėkite visa tai ant salotų lapų – štai jums ir meksikietiškos salotos.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg