Drėgnas varškės keksas su avietėmis ir traškiais avižinių dribsnių pabarstais
- vmgonline

- 2018-11-05
- 1 min. skaitymo
Traškus, saldus, švelnus ir drėgnas – toks turbūt yra svajonių kekso receptas. Šis kaip tik toks, tik dar pagardintas aviečių rūgštele.

90 min. 8–10 porcijų
Drėgnam varškės keksui su avietėmis iškepti reikia:
200 g šaldytų arba šviežių aviečių
300 g kvietinių miltų
200 g varškės
5 kiaušinių
250 g sviesto
3 bananų
1 šaukštelio kepimo miltelių
4 šaukštų avižinių dribsnių
3 cm imbiero šaknies
1 stiklinės cukraus
1. Iki vientisos masės suplakite sviestą su cukrumi.
2. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.
3. Sudėkite varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei likusius miltus.
4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, dėkite dalį tešlos, o ant jos – du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.
5. Uždėkite likusią tešlą, sudėliokite dar vieną laužytą bananą ir užberkite likusias avietes. Užbarstykite avižiniais dribsniais ir kepkite 45–50 minučių 185 °C temperatūroje.
Skanaus!

























