Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Drėgnas varškės keksas su avietėmis ir traškiais avižinių dribsnių pabarstais

Traškus, saldus, švelnus ir drėgnas – toks turbūt yra svajonių kekso receptas. Šis kaip tik toks, tik dar pagardintas aviečių rūgštele.



90 min. 8–10 porcijų

Drėgnam varškės keksui su avietėmis iškepti reikia:

  • 200 g šaldytų arba šviežių aviečių

  • 300 g kvietinių miltų

  • 200 g varškės

  • 5 kiaušinių

  • 250 g sviesto

  • 3 bananų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 4 šaukštų avižinių dribsnių

  • 3 cm imbiero šaknies

  • 1 stiklinės cukraus

1. Iki vientisos masės suplakite sviestą su cukrumi.

2. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.

3. Sudėkite varškę, tarkuotą imbierą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei likusius miltus.

4. Kepimo skardą ištepkite sviestu, dėkite dalį tešlos, o ant jos – du į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.

5. Uždėkite likusią tešlą, sudėliokite dar vieną laužytą bananą ir užberkite likusias avietes. Užbarstykite avižiniais dribsniais ir kepkite 45–50 minučių 185 °C temperatūroje.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI