Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Cinamone ir meduje marinuotas kalėdinis kalakutas



8-10 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 2 val.

Orkaitės t-ra 160 °C


Reikia:

  • 1 kalakuto

  • ½ sviestinio moliūgo

  • 1 pastarnoko

  • 4 morkų

  • ½ saliero gumbo

  • 300 g svogūnėlių

  • 3 česnako galvų

  • 100 g auksaspalvio cukraus sirupo

  • 30 g garstyčių sėklų

  • 100 ml obuolių sidro

  • 50 g alyvuogių aliejaus

  • 2 v. š. dūmo skonio koncentrato

  • 1 cinamono lazdelės

  • Žiupsnelio kardamono

  • Žiupsnelio gvazdikėlių

  • Kelių rozmarino ir čiobrelio šakelių

  • Kelių lauro lapų

  • Druskos, pipirų

1. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite vieną sutraiškytą česnako galvutę su garstyčių sėklomis, cinamono lazdele ir kardamonu. Įpilkite auksaspalvio cukraus sirupo ir obuolių sidro. Pasūdykite ir papipirinkite, įpilkite dūmo skonio koncentrato. Kai marinatas sutirštės, įdėkite čiobrelio ir rozmarino šakeles.

2. Kalakutą perpjaukite per stuburą ir išskleiskite. Dėkite jį ant orkaitės grotelių, o apačioje įkiškite gilesnę skardą su sviestiniu popieriumi. Kalakutą glazūruokite pasigamintu marinatu.

3. Ant sviestinio popieriaus po kalakutu sudėkite stambiai pjaustytas daržoves, pabarstykite druska ir pipirais, lauro lapais, pašlakstykite aliejumi.

4. Kalakutą kepkite apie 2 val. iki 160­ °C įkaitintoje orkaitėje.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg