Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Blogo LIKUČIAI autorės salotų receptas: „Leiskite jiems diktuoti ir niekada nebus nuobodu!"

Net jeigu šaldytuve yra vos keli ingredientai, nebūtina skubėti į parduotuvę, kad neliktumėte alkani. Tinklaraščio LIKUČIAI autorė Emilija, #zerowaste šalininkė, tikina, kad puikų patiekalą lengvai ir greitai beveik visada galima susikonstruoti vos iš kelių ingredientų. Pavyzdžiui, sočias ir maistingas salotas!


zerowaste salotos su mangais ir mocarela, vmgonline receptas, Likučiai

„Leiskite likučiams diktuoti pagrindinį patiekalo toną ir jūsų valgis niekada nebus nuobodus! Leiskite sau kiek laisviau pažiūrėti į tai, iš kokių produktų galima sukurti patiekalą, kad įsitikintumėte – taip gimsta netikėčiausi, įdomiausi ir skaniausi deriniai, apie kuriuos net nebūtume pagalvoję. Šiandien noriu pasidalinti gaiviomis ir itin paprastai pagaminamomis salotomis su mangais!"

2 porcijoms salotų su mangais pagaminti reikia:

  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 2 pomidorų

  • 1 avokado

  • 1 mocarelos sūrio rutuliuko (ar kito minkšto sūrio)

  • 1/2 prinokusio mango

  • migdolų skiedrelių pabarstymui (ar kitų riešutų/sėklų)

  • šlakelio tyro alyvuogių aliejaus ir balzaminio acto

  • 1/2 citrinos sulčių

  • druskos ir pipirų

  1. Lėkštę išklojame salotų lapais. Pomidorus supjaustome storesniais griežinėliais (iš vieno pomidoro pavyksta išpjauti apie 5), išdėliojame ant salotų.

  2. Stambiais gabalėliais supjaustome avokadą ir mangą, išdėliojame vienodomis dalimis abejose lėkštėse.

  3. Ant viršaus dedame plėšytą mocarelą.

  4. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, šiek tiek balzaminio acto, pagardiname druska ir pipirais.

  5. Salotas užbaigiame sausoje keptuvėje paskrudintais riešutais.

  6. Nebūtina, tačiau skanu pabarstyti daigais, kurie ir puošia, ir gali suteikti pikantišką prieskonį. Skanaus!


Emilija Kielaitė, tinklaraštis Likučiai
Sandra Balke Photography nuotr.

Nebijokite eksperimentuoti, įtraukite į patiekalus neįprastų ingredientų – taip ne tik paįvairinsite savo mitybą, bet ir sunaudosite likučius, išmesite vis mažiau maisto!

Apie Emiliją ir jos tinklaraštį LIKUČIAI skaitykite čia.

ATGAL

PASIDALINTI