Baklažanų a la bacon
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Baklažanų a la bacon



2-3 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 20-30 min.

Orkaitės t-ra 120 °C

Reikia:

  • 1 didelio baklažano

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto agavų sirupo

  • 1 šaukšto „tamari“ padažo

  • 1 šaukšto rūkytos paprikos miltelių

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio česnakų miltelių

  • ½ šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio obuolių acto

1. Baklažaną supjaustykite kiek įmanoma ploniau, kad būtų lyg popieriaus lapas – tam gali puikiai pasitarnauti speciali pjaustyklė (mandolina) arba aštrus peilis. 2. Į nedidelį indą pilkite alyvuogių aliejų, agavų sirupą, „tamari“ padažą, berkite rūkytos paprikos miltelius, druską, česnakų miltelius, juoduosius pipirus ir viską labai gerai išmaišykite. 3. Naudodami teptuką aptepkite paruoštu padažu abi baklažanų juostelių puses ir dėkite vieną šalia kitos į kepimo popieriumi išklotą skardą. 4. Iki 120 °C įkaitinkite orkaitę ir kepkite apie 20–30 min., kol baklažanai taps sausi ir traškūs. 5. Norint žaliavalgiško patiekalo varianto, taip paruoštas baklažanų juosteles galima džiovinti maisto džiovintuve 42 °C temperatūroje apie 8–10 val.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg