top of page

Baigėsi kiaušiniai? Kepkite pyragą pagal konditerės Dovilės Valentienės receptą!

Kai baigiasi kiaušiniai, o norisi pyrago arba pažadėjote jį savo šeimynai, nereikia keistų planų, atsisakyti malonumo arba lėkti į parduotuvę, nes nepakeičiamų nėra!

Geriausia Lietuvos konditerė Dovilė Valentienė dalinasi nuostabaus skonio šokoladinio pyrago receptu, kuriame nėra nė vieno kiaušinio. Skanus sprendimas ir alergiškiems kiaušinio baltymui smaližiams


Drėgnas šokoladinis pyragas be kiaušinių

šokoladinis pyragas, VMG
Unsplash.com nuotr.

Reikia:


  • 280 g kvietinių miltų

  • 180 g cukraus

  • 250 ml drungno vandens, pieno ar kavos

  • 5 v.š. aliejaus

  • 3 v.š. sodrios kakavos 20-22 proc.

  • 1 a.š. kepimo miltelių

  • 1 a.š. vanilinio cukraus

  • 1 a.š. tirpios kavos

  • Žiubsnelis druskos

  1. Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kartu išsijojam. Astkirame dubenyje sumaišome cukrų, vanilinį cukrų, aliejų, vandenį ar pieną ir tirpią kavą. Maišome šluotele, kol cukrus ištirps.

  2. Į sausų produktų mišinį įmaišome gautą skystį ir sujungiame iki vienalytės masės. Turime gauti grietinės tirštumo tešlą.

  3. Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą ar sviestu ir miltais pabarstytą kepimo formą ir kepame 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje apie 30-35 min. Svarbu neperkepti, antraip kepinys bus sausas, o juk norime mėgautis drėgnu šokoladiniu gardėsiu.

  4. Ar pyragas iškepęs, patikriname į jo viduriuką įbesdami medinį pagaliuką. Jeigu ištraukus jis tik vos vos aplipęs šokoladinio pyrago mase, pyragas iškepė.

  5. Iškeptą pyragą paliekame atvėsti.

  6. Pyragą galima gardinti kapoto šokolado gabaliukais, riešutais, ar mirkytomis džiovintomis slyvomis.

PATARIMAS: pyragą kepkite standartinėje 20 ar 24 cm skersmens apvalioje formoje. Galima kepti ir kvadratinėje: jeigu skarda bus didesnė, pyragas bus plonesnis ir iškeps greičiau.

Dovilė Valentienė, asmeninio archyvo nuotr.

Skanaus!



TAIP PAT SKAITYKITE:

Naujausi įrašai

bottom of page