AŠ Ikona vmgonline

Avinžirnių salotos su keptomis vištų blauzdelėmis



4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

Blauzdelėms:

  • 4 vištų blauzdelės be odos

Marinatui:

  • 1 šaukštas garstyčių

  • 2 šaukštai baltojo vyno acto

  • 2 susmulkintos skiltelės česnako

  • 1 šakelė rozmarino

  • 2–3 lapeliai šalavijo

  • 2 šaukštai aliejaus

  • Druskos

Salotoms:

  • 400 g konservuotų avinžirnių

  • 2–3 salierų lapkočiai

  • ¼ raudonojo svogūno

  • 10–12 vyšninių pomidorų

  • 1 susmulkinta skiltelė česnako

  • 2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių

  • 200 g salotų lapų

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas citrinos sulčių

  • druskos

Blauzdelės garstyčių marinate

1. Visus produktus marinatui sumaišykite ir sudėkite vištų blauzdeles.

2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite blauzdeles su visu marinatu ir kepkite 180 °C orkaitėje 40 min.

Avinžirnių salotos

1. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais, raudonąjį svogūną – labai smulkiai. Viską sumaišykite.

2. Česnaką, petražoles, aliejų, citrinos sultis ir druską sumaišykite, užpilkite avinžirnius.

3. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, pusiau perpjautus pomidorus ir avinžirnius su salierais. Patiekite su vištienos blauzdelėmis.

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg